Elon Musk twittert: ‘Geen Tesla Model S Plaid+’

Omdat het gewoon niet hoeft…

Plaid+ is geannuleerd. Niet nodig, want de Plaid is goed genoeg“. En daarmee twitterde miljardair Elon Musk meteen een einde aan de speculaties of de langverwachte topversie van de nieuwe Model S er al dan niet ooit zou komen.

Waarom een Plaid+ als een Plaid snel en goed genoeg is moet hij gedacht hebben en geef de man eens ongelijk. De Tesla Model S Plaid wordt als een Space X-racket voortgestuwd door drie elektromotoren met een systeemvermogen van 1.020 pk. Goed voor een sprintje in 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid van maar liefst 322 km/u.

Het (WLTP-) rijbereik moet een garantie bieden tot zowat 625 kilometer alvorens je hem opnieuw aan de stekker moet hangen. Indrukwekkende cijfers waar ze bij Porsche met hun Taycan Turbo S wel eventjes voor zullen gaan zitten. Hoewel, de afwerking bij de Duitsers is wat ons betreft toch net dat tikkeltje luxueuzer, knapper, eleganter,… .

Kostprijs? 119.990 euro wat dan gezien zijn prestaties dan weer helemaal niet zo overdreven is. Of worden we prijzen van boven de 100k voor een auto al wat gewoon? Fijnstof tot nadenken.

 

 

You May Also Like

Tag Heuer x Porsche: Zwitserse precisie, Duitse snelheid

Een heerlijke collab Samenwerkingen tussen horlogemakers en automobielfabrikanten zijn niet nieuw. Dat is ook ...

Dit is de allerlaatste en heerlijke Lancia Delta Futurista

Shaken, not stirred… Mocht James Bond zijn Aston Martin moet inruilen, dan heeft hij ...

Individueel aura, indrukwekkende uitstraling, deze BMW X5, X6 en X7 zijn next level

Bij deze de edition Black Vermilion en Frozen Black metallic De BMW X5, BMW X6 ...