Elon Musk twittert: ‘Geen Tesla Model S Plaid+’

Omdat het gewoon niet hoeft…

Plaid+ is geannuleerd. Niet nodig, want de Plaid is goed genoeg“. En daarmee twitterde miljardair Elon Musk meteen een einde aan de speculaties of de langverwachte topversie van de nieuwe Model S er al dan niet ooit zou komen.

Waarom een Plaid+ als een Plaid snel en goed genoeg is moet hij gedacht hebben en geef de man eens ongelijk. De Tesla Model S Plaid wordt als een Space X-racket voortgestuwd door drie elektromotoren met een systeemvermogen van 1.020 pk. Goed voor een sprintje in 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid van maar liefst 322 km/u.

Het (WLTP-) rijbereik moet een garantie bieden tot zowat 625 kilometer alvorens je hem opnieuw aan de stekker moet hangen. Indrukwekkende cijfers waar ze bij Porsche met hun Taycan Turbo S wel eventjes voor zullen gaan zitten. Hoewel, de afwerking bij de Duitsers is wat ons betreft toch net dat tikkeltje luxueuzer, knapper, eleganter,… .

Kostprijs? 119.990 euro wat dan gezien zijn prestaties dan weer helemaal niet zo overdreven is. Of worden we prijzen van boven de 100k voor een auto al wat gewoon? Fijnstof tot nadenken.

 

 

You May Also Like

MenStyle Roadtest : Fiat 500X (1.0) FireFly

Een vurig vliegje  Een facelift én nieuwe motoren. Zo werd de nieuwe Fiat 500X ...

Europa wil niet weten van uitzonderingsmaatregel voor Italiaanse sportwagens

En mogen wij dit jammer vinden?  Wie houdt er nu niet van een brullende ...

Supercar Blondie rijdt mooiste BMW ooit (3.0 CSL Hommage R)

Wat een beauty… En dan hebben we het deze keer niet op de ravissante ...