Elon Musk twittert: ‘Geen Tesla Model S Plaid+’

Omdat het gewoon niet hoeft…

Plaid+ is geannuleerd. Niet nodig, want de Plaid is goed genoeg“. En daarmee twitterde miljardair Elon Musk meteen een einde aan de speculaties of de langverwachte topversie van de nieuwe Model S er al dan niet ooit zou komen.

Waarom een Plaid+ als een Plaid snel en goed genoeg is moet hij gedacht hebben en geef de man eens ongelijk. De Tesla Model S Plaid wordt als een Space X-racket voortgestuwd door drie elektromotoren met een systeemvermogen van 1.020 pk. Goed voor een sprintje in 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid van maar liefst 322 km/u.

Het (WLTP-) rijbereik moet een garantie bieden tot zowat 625 kilometer alvorens je hem opnieuw aan de stekker moet hangen. Indrukwekkende cijfers waar ze bij Porsche met hun Taycan Turbo S wel eventjes voor zullen gaan zitten. Hoewel, de afwerking bij de Duitsers is wat ons betreft toch net dat tikkeltje luxueuzer, knapper, eleganter,… .

Kostprijs? 119.990 euro wat dan gezien zijn prestaties dan weer helemaal niet zo overdreven is. Of worden we prijzen van boven de 100k voor een auto al wat gewoon? Fijnstof tot nadenken.

 

 

You May Also Like

Welke motorhelm past perfect bij jou?

Geregeld brengen we op Whatmatters prachtige monstertjes op twee wielen. Onder het motto: better ...

Jaguar eert legendarische E-Type met gelimiteerde F-Type

Het icoon blaast 60 kaarsjes uit… Vraag aan Jag-fans om één iconisch exemplaar te ...

MenStyle Road Test: BMW M4 Competition (video POV)

In afwachting van een uitgebreide test met de nieuwe M3… Hebben we voor jullie al ...