Netflix-film ex-topvoetballer Roberto Baggio op komst

Jeugdsentiment…

We schrijven 1994 toen wij als 12-jarige alle matchen voor de buis van het WK ’94 in de USA zonder uitzondering volgden. Het was het Brazilië van Romario, Bebeto en Taffarel dat na een gewonnen finale (op penalty’s) uiteindelijk met de oppergaai ging lopen maar ook andere matchen en spelers blijven in onze geheugen gegrift.

Zo is er Philippe Albert die de Rode Duivels een legendarische 1-0 tegen Nederland bezorgde maar ook werden er andere heerlijke doelpunten gescoord met de Adidas Questra, de eerste bal die rare kronkels maakte op weg naar doel, waaronder die van Zweed Tomas Brolin, de Roemeen Hagi, de grootste aller tijden Diego Maradona, Stoitsjkov,… noem maar op.

Maar wie helemaal onze harten heeft veroverd dat tornooi is de man met de paardenstaart, de Italiaan Roberto Baggio. Deze heerlijke voormalige nummer 10 van La Squadra Azzurra, is zijn hele leven blijven voetballen in de Italiaanse Serie A, die tijd zowat de Premier League van nu. Waarom hj nooit de overstap naar Spanje of Engeland heeft gemaakt? Omdat gewoon niemand de transferprijs buiten Italië kon betalen.

‘Il Divin Codino’ of ‘The Divine Ponytail’, verwijzend naar zijn bijnaam is geen hulde en opeenstapeling van successen en beelden van de ene na andere mooie goal, wel een dramatisering van het leven van het figuur Baggio. Een blik ook op zijn leven van zijn jeugd in Coldogno, in het noorden van Italië naar zijn beste momenten bij Juve, AC Milan en La Squadra Azzurra tot zijn ‘pensioen’ in 2004 bij Brescia.

Zo komt ook de controversiële transfer van Fiorentina naar Juventus aan bod en misschien ook wel het meest pijnlijke moment in zijn carrière, de gemiste en beslissende strafschop in de finale op het WK in ’94.

De film, Il Divin Codino, of The Divine Ponytail gaat op 26 mei in première op Netflix.Cover: Netflix

You May Also Like

Cristiano Ronaldo maakt Manchester United belachelijk met gruwelijk horloge

1-0 Hoe je je ex-werkgever te kakken zet? Door één van jouw fantastische doelpunten ...

Racepiloot veilt zijn gewonnen en unieke Rolex voor goed doel

Niet alleen een held op het racecircuit Afgelopen donderdag werd er bij Bruun Rasmussen ...

Antwerpse basketballegendes kondigen Antwerps kampioenschap pleintjesbasket aan

3X3 tornooi is deel van nieuw Street Culture Festival Straatgenoten  Antwerpen is en blijft ...