Circuit Zolder kiest voor MINI JCW Clubman als officiële Safety Car

Snelle jongen…

Vanaf nu zal de MINI John Cooper Works Clubman ALL4 te zien zijn als officiële Safety Car op het 4 kilometer lange asfalt van Circuit Zolder.

De MINI John Cooper Works modellen kunnen terugvallen op een rijke geschiedenis -de link met een circuit is daarom snel gemaakt”, vertelt Joachim Sas, Sales Manager MINI. “We zijn dan ook enorm trots om de officiële Safety Car van Circuit Zolder te mogen leveren. Niet enkel omwille van de bijkomende visibiliteit, maar evenzeer om op die manier de sportieve genen van onze krachtigste modellen nogmaals te onderstrepen.

Onder het opvallende design van de nieuwe Safety Car bevindt zich de krachtigste MINI Clubman in John Cooper Works uitvoering. 306 pk uit een 2-liter motor, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Het vermogen wordt verdeeld over de 4 wielen, dankzij de MINI ALL4 vierwielaandrijving kan de wagen onder alle omstandigheden onder controle worden gehouden door de safety car bestuurder. De wagen is technisch 100% standaard gebleven, maar de 5 zitplaatsen werden wel gewisseld voor 2 Recaro kuipstoelen. De MINI Clubman is daardoor nog handiger in gebruik dankzij een vergrootte binnenruimte.

Of hij snel genoeg is om al dat racegeweld aan te voeren? Met een sprintje van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden en een topsnelheid van 250 km/u lijkt ons dat geen probleem. Meer nog, weinig auto’s, of zeg maar zo goed als geen, halen zelfs die snelheid op het Circuit van Terlaemen.

Op én naast het circuit

MINI zal niet alleen op het circuit te zien zijn, maar ook er naast. Zo zal de brug aan de gedurfde Sacramentsheuvel voorzien worden van gepaste MINI branding. Maar ook de Bolderbergbocht gaat vanaf nu door het leven als de “MINI bocht” dankzij passende MINI visuals.

Ervaar zelf de kracht van John Cooper Works 

Het circuit van Zolder is geen onbekend terrein voor MINI. Sinds 2019 organiseert MINI Belux in samenwerking met Petrolhead de MINI John Cooper Works Track Experience op het circuit van Zolder. Hierbij kunnen prospecten, klanten en fans onder professionele begeleiding van MINI rij-instructeurs kennis maken met de sportiefste en snelste MINI’s. Ook dit jaar kan men zich via de website www.MINI.be of via een lokale MINI dealer inschrijven om te ontdekken wat de MINI John Cooper Works modellen in hun mars hebben.

Daarnaast heeft Circuit Zolder in 2019 maar liefst 5.000 MINI bezoekers mogen ontvangen tijdens de MINI Fan Day die hopelijk in 2021 een vervolg krijgt.

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW 750e xDrive

Na de elektrische i7, nu de plug-in hybride Dat BMW luxe en rijplezier combineert ...

Mercedes-AMG S 63 E Performance: Sportieve klasbak

Een Sinterklaascadeautje Hoe de Sint terug naar Spanje karde? Wél, niet met de boot… ...

Dit is de eerste elektrische SUV van BMW

de iX3 Daar waar de concurrentie Mercedes (EQC) en Audi (e-tron) al met SUV-stroomstoten ...