Vlaamse Baywatch (met Julie Vermeire) schiet in verkeerde keelgat

Ze krijgen geen medewerking van IKWV

Solliciteert Julie Vermeire naar de rol van C.J. Parker? Wordt zij de Pamela Anderson van de lage landen? Naast een bezoekje aan de plastisch chirurg is er ook nog wat extra steun nodig van de kustreddingsdienst, steun waar ze niet echt op moet rekenen blijkt nu.

Misschien was het jullie al opgevallen, Julie Vermeire en haar strandwacht-collega’s dat promobeelden aan het opnemen waren voor de nieuwe reeks ‘De redders’. Oftewel een beetje ‘De Buurtpolitie’ op het strand. Er is een pilootaflevering gedraaid in samenwerking met IKWV maar die trekken zich nu terug in het vervolgtraject uit vrees dat het beroep van redder in aanzien zal dalen. “Wat onze redders doen, is niet zomaar zoals in Baywatch”, klinkt het bij IKWV.

 

IKWV vindt dat de serie te ver af staat van de werkelijkheid. “Redders zijn in realiteit 99 procent van de tijd bezig met preventie. Mensen redden en spectaculaire reddingsacties komen maar zelden voor”, aldus IKWV. De makers van de reeks mogen bij deze ook de outfits, de boten en de vlaggen van IKWV niet meer gebruiken.

Komt de reeks er dan niet? Toch wel! De stad Oostende verleent wel zijn medewerking. “We willen Oostende – Mariakerke verder ontwikkelen tot het meest familievriendelijke strand van de Vlaamse kust.”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “Deze reeks past helemaal in dit plan. Onze kustredders spreken sowieso tot verbeelding van heel wat kinderen. Dankzij deze nieuwe reeks kunnen we zowel de redders als Oostende – Mariakerke extra in de kijker zetten.”

Ook benieuwd naar een in slowmotion huppelende Julie Vermeire? Dan kan je binnenkort voor sowieso al twee jaar terecht bij Play4.

Cover: Giphy

You May Also Like

Netflix-Tip: Pamela, a love story

En neen, je zal hier geen expliciete beelden zien van haar andere op het ...

Vlaamse Pareltjes LXVII (67): Naomi Truyers

Vlaanderen boven Neen, wij hebben het niet over politiek, daar zijn andere magazines voor ...

Genkse ‘Undercover’ Timur heeft een boodschap voor Bruggeling Noa Lang

Die Guga toch… Fans van de VRT- en Netflix-reeks Undercover kennen ongetwijfeld Timur, de ...