DS4 komt als mooie cross-over

Oui monsieur

Op Bugatti na halen we maar zelden een wagen van Franse makelij boven. Onterecht zo blijkt want ook bij de Franse constructeurs kan je mooie, elegante en fantastische dingen terugvinden. Wat dacht je van de nieuwe DS4, te verwachten in het najaar van 2021?

Op basis van de DS Aero Sport Lounge Concept krijgt het DS gamma (DS3, DS7 en DS9) een nieuw broertje. Hoewel broertje? Een kofferinhoud van 430 liter, zijn 4,4m lengte, 1m83 breedte en 1m47 hoogte spreken we niet over een klein ventje, integendeel. En dat deze crossover ook hip en goed voorzien van oren en poten is, kan je zien aan zijn lekkere grille, design LED-dagrijverlichting, smalle lichtblokken met Matrix technologie en een stel mooie 20″-velgen.

 

Ben je iets avontuurlijker, dan is er ook de DS4 Cross. Die laatste krijgt zwarte bescherming rondom en in plaats van chrome raamomlijsting komen gitzwarte exemplaren. Ondanks zijn avontuurlijk karakter is er (nog) geen plaats voor vierwielaandrijving al zijn er genoeg snufjes aan boord, Advanced Traction Control bijvoorbeeld, die moeten volstaan om iets ruigere ondergronden zonder problemen aan te pakken. Uiteraard is de nieuwe DS4 ook uitgerust met de nieuwste veiligheidssnufjes zoals een head-up display, DS Night Vision, adaptieve cruise control,…

 

Het interieur is mooi en de eindeloze personalisatiemogelijkheden, waaronder leder, alcantara, carbon,… maken dat je er een volledig eigen toets aan kan geven.

Onderhuids is de DS4 beschikbaar in groot motorenpallet. Zo is er de BlueHDI diesel (130 pk), PureTech benzinemotoren (130 pk, 180 pk of 225 pk) en de E-Tense plug-in hybrides (225 pk en goed voor 50 km puur elektrisch rijbereik). Of er ook een 100% elektrische versie komt is nog niet geweten.

Ook nog niet geweten… de prijs! Wordt vervolgd!

You May Also Like

Held koopt 8 Bugatti’s en geeft er zes weg aan zijn kinderen

Zoekt hij nog een adoptiekindje?  Gemiddeld heeft een Bugatti-klant een garage met tweeënveertig auto’s ...

De geur van Lamborghini in jouw huis

Maar vergis u niet… Neen, helaas gaat het hier niet om de geur van ...

Skoda Enyaq breidt gamma uit met heerlijke coupé

En ja, met een extrasportieve RS topversie  Zoals eerder aangekondigd heeft Skoda het gamma van ...