Super Bowl Sunday, wat mogen we verwachten?

Pakt Tom Brady zijn zevende scalp? 

Naast de oudste stadsderby uit de Lage Landen, Beerschot – Antwerp, is het vandaag ook Super Bowl Sunday, oftewel de finale van het seizoen in het American Football, ook wel gekend als de NFL. Alle teams in het land zijn verdeeld over twee competities: de American Football Conference en de National Football Conference. De winnaars van beide competities spelen vandaag de grote finale, de Super Bowl.

De Super Bowl is meer dan alleen een groot sportevenement. Een groot deel van de wereldwijde aandacht is te danken aan de spectaculaire opzet met de zotste optredens en de duurst verkochte commercials.

Opwarmertje
Het spektakelstuk begint eigenlijk al voor de wedstrijd. Naast de vele muzikale optredens (met als hoogtepunt de ‘Halftime Show‘,  is er dit jaar ook gekozen voor een gedicht van Amanda Gorman, die veel indruk maakte bij de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden. Traditioneel worden ook verschillende volksliederen gezongen. R&B-zangeres H.E.R. neemt ‘America the Beautiful’ voor zijn rekening en het volkslied, ‘The Star Spangled Banner’, wordt gezongen door country-ster Eric Church en R&B-zangeres Jazmine Sullivan.

Halftime Show
Het muzikale hoogtepunt van de Super Bowl is traditioneel de Halftime Show. Na grote namen als Michael Jackson, U2, de Rolling Stones, Prince, Madonna, Beyoncé en Shakira en Jennifer Lopez vorig jaar mag vannacht The Weeknd, gekend van onder andere ‘Blinding Lights’ een klein kwartier opdraven.

The Game
Voor de regels verwijzen we u graag door naar dit artikel op Sporza. Over de protagonisten kunnen we wel even iets zeggen.

De Tampa Bay Buccaneers en de Kansas City Chiefs, de kampioen van vorig jaar, spelen de 55e Super Bowl. De Buccaneers klopten in de finale van de National Football Conference de Green Bay Packers. In de American Football Conference zetten de Chiefs de Buffalo Bills opzij. Iedereen kijkt ook uit naar het duel tussen Tom Brady en Patrick Mahomes, de twee beste quarterbacks die er op onze planeet rondlopen.

Brady, de quarterback van Tampa Bay Buccaneers en echtgenote van niemand minder dan Gisele Bündchen, wordt gezien als de beste American footballer aller tijden. Hij speelt op zijn 43e zondag zijn tiende Super Bowl. Hij won er al zes. Niemand deed ooit beter en vandaag breekt hij ook het record van oudste speler in de Super Bowl ooit.

Wij zijn alvast benieuwd of Mahomes Brady wel een nieuwe titel gunt. Brady won in zijn carrière liefst 76,7 procent van zijn wedstrijden (263 zeges, 80 nederlagen). De enige quarterback met meer dan dertig NFL-duels en een hoger winstpercentage is Patrick Mahomes (44 zeges, 9 nederlagen) met 83 procent.

Spanning troef…

Cover: YouTube


You May Also Like

Jacob & Co eert historisch FURY – Usyk gevecht met 650K dollar horloge

Eentje dat geveild wordt voor het goede doel Sommige momenten in de sportgeschiedenis zijn ...

Zakdoek van wenende Messi te koop aangeboden voor 1 miljoen dollar

Er zit genetisch materiaal in… aldus de verkoper “Dit is het slechtste en verdrietigste ...