Chopard komt met Mille Miglia 2020-collectie

Ook Jacky Ickx is fan…

Moeten we jullie Jacky Ickx nog voorstellen? Het is (sorry Thierry Boutsen, Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne) de grootste autocoureur die ons land tot nu toe gekend heeft. Met acht overwinningen in een GP F1, zes keer de 24h van Le Mans en één keer Parijs-Dakar is hij ook van alle markten thuis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een premium sportwagenmerk als Porsche een speciale editie van de nieuwe 911 (992) heeft opgedragen, de Belgian Legend Edition.

En dat autocoureurs ook stijlvolle mannen zijn, bewijst ook Jacky. Hij werd gespot met een heerlijk nieuw horloge, de Chopard Mille Miglia 2020. En dat is uiteraard niet toevallig. Sinds 1988 is Chopard hoofdpartner en officiële tijdwaarnemer van de beroemde uithoudingsrace van de 1000 Miglia, een nauwe samenwerking ontstaan ​​uit de jarenlange passie van de familie Scheufele voor oldtimers. Karl-Friedrich Scheufele, co-president van het huis, verzamelt en rijdt trouwens ook in autowedstrijden.

De 1000 Miglia, opgericht in 1927, is één van de beroemdste auto-evenementen ter wereld. Oorspronkelijk was het parcours van 1.618 km lang, oftewel het equivalent van 1.005 Romeinse mijlen. Het is een snelheidsrace die begon en eindigde in Brescia, met een doortocht door Rome. Na een onderbreking van de oorspronkelijke formule in 1957, werd de 1000 Miglia in 1977 opnieuw gelanceerd als een uithoudingsrace voor auto’s gebouwd tussen 1927 en 1957 en legt het nog steeds 1.000 mijl af. In de loop der jaren heeft de oorspronkelijke route een aantal veranderingen ondergaan, terwijl het wel trouw bleef aan de route die 93 jaar geleden werd ontworpen door de eerste organisatoren en die prachtige en idyllische landschappen van het Italiaanse platteland doorkruisten.

Voor 2020 presenteert Chopard nu met trots een nieuwe serie horloges. De Mille Miglia Race Edition chronograaf is verkrijgbaar (gelimiteerd tot 250 stuks) in microgestraald DLC roestvrij staal en ethisch roségoud met zwarte wijzerplaat en leren band, en gelimiteerd (1000 stuks) volledig in microgestraald DLC roestvrij staal, elk uitgerust met ‘een gecertificeerd zelfopwindend “Chronometer” uurwerk.

Ze kosten respectievelijk 8.400 en 6.700 Zwitserse Frank, omgerekend zo’n 7.750 en 6.200€.

Foto’s: Chopard

You May Also Like

Deze hightech Richard Mille is van u voor $310.000

De meest gecompliceerde Richard Mille ooit… Niet alleen is Zwitserland het Walhalla voor de ...

Max Verstappen betrapt met exclusieve Rolex rond de pols

Hoezo betrapt? Of Mad Max komend weekend de wereldtitel F1 pakt? De kans is ...