Apple lanceert AirPods Max

Het gerucht is bevestigd…

Apple kondigde gisteren de AirPods Max aan, een, zoals het hoort voor Apple, innovatieve draadloze koptelefoon met alle features van AirPods in een over-ear design met hifi-geluid. AirPods Max is voorzien van een speciaal akoestisch design, H1-chips en geavanceerde software die computationele audio mogelijk maakt.

Het resultaat moet een weergaloze muziekervaring worden met Adaptieve EQ, actieve ruisonderdrukking, de Transparantie-modus en ruimtelijke audio. De AirPods Max is beschikbaar in vijf kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze.

“AirPods zijn de populairste oortjes ter wereld en geliefd om hun gebruiksgemak, formidabele geluid en innovatieve design. Met AirPods Max hebben we de magische ervaring van AirPods verpakt in een schitterende over-ear koptelefoon met hifi-geluid”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing bij Apple. “Met zijn speciale akoestische design, krachtige H1-chips en geavanceerde software zorgt de draadloze AirPods Max via computationele audio voor de ultieme persoonlijke muziekervaring.”

Speciaal akoestisch design

Alles aan AirPods Max is met de grootste zorg ontworpen, zodat elke gebruiker van uitzonderlijk geluid kan genieten. Het ademende mesh-materiaal dat om de hoofdband zit, verdeelt het gewicht en vermindert de druk op het hoofd. De hoofdband zelf is van sterk en toch flexibel roestvrij staal en heeft een prettige pasvorm voor vrijwel elk hoofd. De hoofdband laat zich soepel uitschuiven en blijft goed in de gewenste stand zitten.

De oorschelpen zijn zo bevestigd dat de druk optimaal wordt verdeeld. Dankzij het revolutionaire design kunnen de schelpen onafhankelijk draaien en kantelen, zodat ze perfect op de contouren van het hoofd aansluiten. De oorkussens bevatten akoestisch ontworpen traagschuim zodat ze optimaal afdichten – cruciaal voor een intense geluidsbeleving. Met de Digital Crown, geïnspireerd op Apple Watch, kun je het volume regelen, audio afspelen of pauzeren, nummers overslaan, telefoontjes aannemen of beëindigen, en Siri activeren.

Baanbrekende muziekervaring

AirPods Max is voorzien van een door Apple ontworpen dynamische 40-mm driver die zorgt voor een rijk en diep basgeluid, accurate middentonen en glasheldere hoge frequenties, zodat het hele geluidsspectrum naar eigen zeggen voortreffelijk te horen is. Dankzij de unieke motor met twee ringmagneten van neodymium bedraagt de harmonische vervorming van AirPods Max minder dan 1 procent voor het complete hoorbare bereik, zelfs op maximaal volume.

Via de door Apple ontworpen H1-chip in elke oorschelp, het speciale akoestische design en de geavanceerde software levert AirPods Max een optimale geluidskwaliteit met computationele audio. De chips bevatten 10 audiocores die wel 9 miljard bewerkingen per seconde aankunnen voor computationele audio. Dit resulteert in een baanbrekende muziekervaring, die nog verder wordt verbeterd met Adaptieve EQ, actieve ruisonderdrukking, de Transparantie-modus en ruimtelijke audio.
  • Adaptieve EQ: Adaptieve EQ stemt het geluid af op de pasvorm en de mate waarin de oorkussens afsluiten. Op basis van het geluid dat de gebruiker bereikt, worden de lagere en middelste frequenties in real time aangepast. Zo ontstaat een rijke audio-ervaring waarbij geen enkel detail verloren gaat.
  • Actieve ruisonderdrukking: De actieve ruisonderdrukking zorgt voor intens geluid waar gebruikers helemaal in opgaan. Elke oorschelp heeft drie naar buiten gerichte microfoons die omgevingsgeluid detecteren, terwijl één microfoon aan de binnenkant van de oorschelp het geluid meet dat het oor van de luisteraar bereikt. Met behulp van computationele audio wordt de mate van ruisonderdrukking voortdurend aangepast aan de pasvorm van de koptelefoon en de bewegingen van de gebruiker.
  • Transparantie-modus: In de Transparantie-modus horen gebruikers niet alleen de muziek maar ook het omgevingsgeluid. Op die manier klinkt alles, ook de eigen stem, volkomen natuurlijk, terwijl het geluid tegelijkertijd perfect wordt afgespeeld. Eén druk op de knop voor ruisonderdrukking is genoeg om te wisselen tussen actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus.
  • Ruimtelijke audio: AirPods Max maakt gebruik van ruimtelijke audio. Dit houdt in dat de bewegingen van het hoofd dynamisch worden gevolgd om geluid vrijwel overal in een ruimte te plaatsen. Zo klinkt het helemaal alsof je in de bioscoop zit als je content beluistert die is opgenomen in 5.1, 7.1 en Dolby Atmos. En met de gyroscoop en de versnellingsmeter in je AirPods Pro Max en iPhone of iPad volgt de ruimtelijke audio de beweging van je hoofd en je device, worden die bewegingsgegevens vergeleken en wordt vervolgens het geluidsveld verplaatst, zodat het geluid altijd goed is, ook als je je hoofd beweegt.

De magie van AirPods 

Net als de andere AirPods biedt de nieuwe AirPods Max ongeëvenaarde draadloze audio bij wat je ook doet. Dus of je nu muziek luistert, met mensen belt, films of tv-series kijkt, games speelt, of iets aan Siri vraagt: het geluid is altijd even geweldig. Net als AirPods en AirPods Pro is ook AirPods Max met een simpel tikje te configureren. De koptelefoon wordt dan automatisch gekoppeld aan alle devices die bij je iCloud-account zijn aangemeld, waaronder iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch en Apple TV.

AirPods Max detecteert automatisch wanneer hij op het hoofd wordt gezet, aan de hand van de optische en positiesensoren. Zodra hij op het hoofd zit, hoor je geluid. En dat wordt weer gepauzeerd zodra je de koptelefoon afzet of een oorschelp optilt. Telefoongesprekken en Siri-commando’s klinken kraakhelder op AirPods Max dankzij de straalvormende microfoons die omgevingsgeluid onderdrukken en vooral je stem laten horen.

Batterij en prestaties

De batterij van AirPods Max gaat geweldig lang mee en levert tot wel 20 uur hifi-geluid, gesprekstijd of filmgeluid met actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audio ingeschakeld.2
AirPods Max wordt geleverd met een zachte, compacte Smart Case die de batterij spaart wanneer AirPods Max niet in gebruik is.

Andere features

  • Je kunt automatisch wisselen tussen je iPhone, iPad en Mac als geluidsbron. Wanneer je muziek afspeelt op een Mac, kun je probleemloos een telefoontje aannemen op je iPhone. AirPods Max wisselt dan automatisch.
  • Via Audio delen kun je eenvoudig een audiostream delen tussen twee paar AirPods op iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV 4K. Houd AirPods Max dicht bij het device en je verbindt ’m met een tikje.3
  • Muziek afspelen, bellen, het volume regelen, routeaanwijzingen krijgen enzovoort. Het gaat allemaal extra eenvoudig als je het aan Siri vraagt. Met ‘Berichten aankondigen’ leest Siri automatisch de berichten voor die je binnenkrijgt.
Prijzen en beschikbaarheid

AirPods Max kan vanaf nu worden besteld voor €629 via apple.com/benl en wordt thuis geleverd vanaf dinsdag 15 december.

You May Also Like

Motorola blikt vooruit naar Smartphonetrends voor 2021

kijk achteruit, kijk vooruit en blijf gefocust Smartphones zijn de voorbije jaren aan een ...

Eindejaar vieren in Dubai doe je zo

Happy New Year De dagen worden stilaan korter en kouder, dat betekent maar een ...