Wiet voor medicinaal gebruik zelf kweken of gewoon kopen?

Als je lichamelijke klachten ervaart, kan cannabis een wonderlijk medicijn zijn dat ervoor zorgt dat de klachten een stuk minder zijn of zelfs voor een poosje weg gaan. Daardoor is cannabis een erg populair middel om te gebruiken als medicijn tegen allerlei klachten: gewrichtspijn, slapeloosheid, migraine, darmklachten, angst, ga zo maar door. Als je echter deze klachten dagelijks ervaart, kan het best duur zijn om telkens maar weer naar de coffeeshop te gaan. Een stuk voordeliger is natuurlijk om zelf je wiet te kweken. Maar is dit wel zo’n goed idee?

Over de wiet

Het is over het algemeen wel bekend dat er een gedoogbeleid is als het gaat om wietplanten kweken in huis. Legaal is het niet, maar wanneer je vijf of minder planten thuis hebt wordt dit door de vingers gezien. Dat betekent dus dat je wel zelf je eigen wiet kan en mag kweken. Onthoud wel dat, wanneer de politie bij jou thuiskomt, ze de planten wel in beslag mogen nemen. Hierdoor zal je geen strafblad krijgen en word je ook niet vervolgd, maar zonde van de planten is het wel. Dat is dus ook wel iets om in je achterhoofd te houden.

Het kweken van jouw planten

Nu klinkt het leuk en aardig om zelf cannabisplanten te kweken, maar zo makkelijk is dat nog niet. Er is namelijk altijd kans dat jouw oogst niet de eerste keer meteen optimaal is en dat er dus wat oefening bij komt kijken. Begin daarom met het inlezen over hoe je cannabisplanten het beste kunt kweken en verzorgen. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen. Kijk online voor kwalitatief goede wietzaadjes die bij jou passen. Schaf bijvoorbeeld Haze wiet van Royalqueenseeds aan als je zaden van hoge kwaliteit wil. De cannabiszaden van Royalqueenseeds zijn namelijk erg goed van kwaliteit en hoe beter de kwaliteit van het zaadje is, hoe groter ook de kans is dat jouw oogst er perfect uit komt.

Ga op zoek naar de zaadjes van een cannabissoort die bij jou past. Als je al wat ervaring hebt met het gebruiken van medicinale wiet, weet je ook wel een beetje welke soort jou de beste resultaten geeft. Zo niet, lees dan ervaringen van anderen en test vooral veel dingen uit. Het mooie aan het zelf kweken van cannabis is juist dat je controle hebt over welke cannabissoort je gaat gebruiken, en deze macht wil je natuurlijk optimaal benutten.

Foto’s: Pexels

You May Also Like

SodaStream, jouw hulpmiddel tegen uitdroging tijdens warme zomerdagen

En nu hopen op dat echte zomerweer… We hebben nog niet veel geluk gehad ...

Wetenschappelijk getest: Is een trap in de ballen pijnlijker dan een bevalling?

Ja dames… Een kind op de wereld zetten blijkt één van de pijnlijkste ervaringen ...

Voor u getest: SodaStream ‘Art’, bruiswatertoestel in retrostijl

Niet alleen voor groene jongens SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider in de ...