Ducati kondigt Lamborghini op twee wielen aan

Wat een heerlijke collab

Hoe zou een Lamborghini er op twee wielen uitzien? Dat kan je alleen maar vragen aan echte Italianen. Claudio and Stefano Domenicali, respectievelijk de CEO’s van Ducati en Lamborghini (hoewel de naam anders zou kunnen vermoeden geen familie van elkaar) zetten het licht op groen om het ontwerpen van een Ducati Lamborghini.

De twee zusterbedrijven, ze vallen allebei onder de holding van Audi AG, zijn nu klaar met hun huiswerk en kondigen nu de Ducati met als basis de Diavel aan. Hij krijgt de naam Ducati Diavel 1260 Lamborghini en zoals het Ducati en Lamborghini hoort is het een monsterlijke machine geworden.

De looks kennen veel overeenkomsten met de Lamborghina Sián FKP 37. Zo heb je het mat-groene ‘Verde Gea’ koetswerk en de typische gouden ‘Oro Electrum’ velgen. De Brembo-remklauwen hebben ze dan weer in het Ducati-rood gelakt. Verder werd deze heerlijk machine ook nog verder afgewerkt met elementen in koolstofvezel, zoals de radiatorcovers, de uitlaatcover, intakes en het frame rondom de koplamp.

Onderhuids vinden we het gekende 1.262 cc sterke blok dat 162 stiertjes huisvest bij 9.500 tpm en een koppel ontwikkelt van 129 NM bij 7.500 tpm.

Mocht je een Lamborghini op twee wielen willen zal je ongetwijfeld snel moeten zijn en toch wel even diep in de buidel moeten tasten. Eén van de genummerde exemplaren (er worden slechts 630 stuks gemaakt) kost je 34.990 euro, of zo’n 8.000 euro meer dan een standaard Diavel.

You May Also Like

Fiat gaat de schattige toer op met zijn Topolino

Een missie om voor duurzame mobiliteit te ontwikkelen voor steden  FIAT zet zijn missie ...

MenStyle On Tour: Lancering Citroën ë-C4 X in Madrid

Een retourtje Madrid? Er komen slechtere telefoontjes binnen lijkt ons. En zo zaten we ...

MenStyle Road Test: Hyundai Ioniq 5

Een merk dat nog geen kennis had gemaakt met onze rechtervoet? Hyundai! Hoogtijd dus ...