WTF? Europa verbiedt Rolls-Royce lichtgevende Spirit of Ecstasy

De wereld draait door…

Het zijn rare tijden voor de gemiddelde wereldburger. Corona heeft ons in een stevige houdgreep en regeringen weten van geen hout pijlen maken en lanceren de ene na andere (de één al meer doordacht dan de andere) maatregel om ons leven compleet op zijn kop te zetten. Misschien moeten wetenschappers ook eens onderzoeken of Corona bij politiekers ook het brein aantast want wat je nu gaat horen tart elke verbeelding.

Zo heeft Europa verboden dat eigenaar van een Rolls-Royce niet langer rond mogen rijden met een verlichte versie van de Spirit of Ecstasy op de neus van hun geliefkoosde luxebolide. Waarom? Niet omdat het de veiligheid van andere (zwakke) weggebruikers in gevaar brengt, neen, wel omdat de Silver Lady in lichtgevende versie in strijd is met de Europese regels omtrent ‘lichtvervuiling’.

Concreet betekent dit dat de optie (van zo’n 3.800 euro) niet meer mag aangevinkt worden en meer nog, diegene die er al mee rondrijden, worden geacht dit bij een Rolls-Royce dealer te laten veranderen naar de reguliere Spirit of Ecstasy.

Zolas het een echte gentleman betaamt, heeft Rolls-Royce ondertussen via een officieel persbericht al laten weten dat iedere consument met deze optie uiteraard op een vergoeding kan rekenen. Of hoe je een ridicule regelgeving met klasse oplost…

You May Also Like

BMW M viert opnieuw 50 jaar met nieuw model

Welkom 3.0 CSL Haal de suikerbonen maar boven want BMW M heeft in zijn Abraham-jaar ...

MenStyle Road Test: BMW iX3

De eerste 100% elektrische BMW na de i3  We hebben er lang naar uitgekeken, ...

MenStyle Road Test: Peugeot 308 SW Hybrid (225pk)

Sinds zijn lancering wordt de nieuwe PEUGEOT 308 geprezen om de kwaliteit en de ...