Mercedes EQC 4X4²: Elektrisch op avontuur

Komt hij ooit in productie? 

Wie zal het zeggen maar met dit concept, de EQC 4×4², laten de heren uit Stuttgart zien dat er ook een alternatief kan bestaan voor hun G-Klasse en dat het ook perfect elektrisch mogelijk is de stad en het platteland te ruilen voor het ruigere offroad-werk.

Zo staat deze EQC 4×4² in vergelijking met de EQC 400 4Matic, 15cm hoger op zijn dikke 20-duimsvelgen (285/50 R20) en neemt de bodemvrijheid toe tot bijna 30 centimeter, mede dankzij zijn portaalassen. En wie denkt dat elektrische stroom en water niet samengaan… een beekje of riviertje van 40cm is geen probleem voor deze stoere groene jongen.

Nog nieuwigheden voor deze stoere jongen? Ja! Voor het eerst is er ook de gloednieuwe technologie aan boord waarbij luidsprekers geïntegreerd zijn in de koplampen. Zo kunnen bijvoorbeeld voetgangers gewaarschuwd worden.

En nu maar hopen dat er enthousiasme genoeg is om deze concept ook echt uit te rollen!

You May Also Like

Update: Hier zijn de specs van de Audi RS e-tron GT

En nu wachten tot juli 2021 om hem eens te kunnen testen… Afgelopen week ...

De nieuwe BMW M 1000 R voldoet aan de hoogste eisen

Zowel op de landelijke wegen als op het racecircuit “De M R is het ...

Bentley Bentayga gaat aan de stekker

Er komt een plug-in!  In een Bentley rijden en Greta Thunberg toch (een beetje) ...