Mercedes EQC 4X4²: Elektrisch op avontuur

Komt hij ooit in productie? 

Wie zal het zeggen maar met dit concept, de EQC 4×4², laten de heren uit Stuttgart zien dat er ook een alternatief kan bestaan voor hun G-Klasse en dat het ook perfect elektrisch mogelijk is de stad en het platteland te ruilen voor het ruigere offroad-werk.

Zo staat deze EQC 4×4² in vergelijking met de EQC 400 4Matic, 15cm hoger op zijn dikke 20-duimsvelgen (285/50 R20) en neemt de bodemvrijheid toe tot bijna 30 centimeter, mede dankzij zijn portaalassen. En wie denkt dat elektrische stroom en water niet samengaan… een beekje of riviertje van 40cm is geen probleem voor deze stoere groene jongen.

Nog nieuwigheden voor deze stoere jongen? Ja! Voor het eerst is er ook de gloednieuwe technologie aan boord waarbij luidsprekers geïntegreerd zijn in de koplampen. Zo kunnen bijvoorbeeld voetgangers gewaarschuwd worden.

En nu maar hopen dat er enthousiasme genoeg is om deze concept ook echt uit te rollen!

You May Also Like

McLaren gaat hybride met de speelse Artura

Vanaf deze maand te bestellen  Een 680 pk sterke plug-in hybride in een race-jasje, ...

MenStyle Road Test: Peugeot 308 SW Hybrid (225pk)

Sinds zijn lancering wordt de nieuwe PEUGEOT 308 geprezen om de kwaliteit en de ...