Subaru zwaait BRZ uit met een exclusief laatste model

BRZ ‘Final Edition’

Wij hadden in de herfst nog het genoegen een BRZ, wat staat voor Boxer, Rear-wheel drive en Zenith, voor een weekje mee te mogen ritsen voor een uitgebreide test. Nu, negen jaar nadat Subaru’s sportiefste model het levenslicht zag en dit model één van de oudste modellen dat momenteel nog op de markt verkrijgbaar is, zal tijdens deze zomer onherroepelijk het laatste exemplaar van de band rollen. Om op een gepaste manier afscheid te nemen en om tegemoet te komen aan de vraag van de fans produceert Subaru nu de BRZ ‘Final Edition’. En je zal snel moeten zijn!

Snel? Ja! Zo voorziet Subaru een gelimiteerde oplage van 15 exemplaren voor de Belgische en Luxemburgse markt. Deze gelimiteerde uitvoering wordt aangescherpt met rode Brembo remklauwen, stevigere Sachs-sportschokdempers en 17-duims Black Metallic velgen. Het koetswerk wordt gespoten in Crystal Black Silica of het merktypische WR Blue Pearl. Daarnaast wordt elke ‘Final Edition’ voorzien van een unieke, genummerde special edition badge.

Subaru geeft het interieur een speciale behandeling met een blauwlederen met zwart Alcantara bekleding, in combinatie met blauwe, contrasterende stiksels op de voorzetels. Deze afwerking van blauwe stiksels is eveneens terug te vinden op de versnellingspook, het multifunctionele stuur en de deurpanelen.

De Subaru BRZ ‘Final Edition’ beschikt over de volgende standaarduitrusting: 7-inch touchscreen Audiosysteem met zes luidsprekers en Apple CarPlay/Android Auto, twee USB-poorten aan de voorzijde, elektrisch inklapbare en verwarmde buitenspiegels, automatische airconditioning met twee zones, elektrische ramen en LED-mistlampen.

Onder de motorkap verandert er technisch niets aan de Subaru BRZ. De twee-liter boxermotor met vier cilinders levert een maximaal vermogen van 200 pk in combinatie met een standaard handgeschakelde zesversnellingsbak. De Final Edition is niet beschikbaar in automaat.

De prijs voor de Subaru BRZ ‘Final Edition’ bedraagt € 39.995.  Er zijn slechts vijftien exemplaren voorzien voor de Belgische en Luxemburgse markt. De wagens worden enkel aangeboden via https://www.subarustock.be

 

You May Also Like

MenStyle Road Test: Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

De praktische en snelle familiewagen… Woensdagmiddag 15u…kind 1 naar de hockey, kind 2 naar ...

Next level: Bentley Continental GT W12 Speed

What’s in the name Een kleine drie jaar na zijn lancering mag de Bentley Continental ...

Porsche Taycan zet wereldrecord driften voor elektrische wagens neer

We zitten precies in driftmodus… Nadat gisteren de heren van BMW ons even kwamen ...