BMW i4 gaat volgend jaar in productie

Een elektrische Gran Coupé…

Terwijl ze letterlijk en figuurlijk de stekker uit de i8 (en op termijn i3?) trekken, staat er al een volgend (volledig elektrisch) exemplaar om die leegte op te vullen, de i4 en eentje die mogelijks niet veel zal afwijken van de i4 Concept die onlangs werd onthuld. De Beierse rekels noemen het een vierdeurs Gran Coupé en vermoed wordt dat het aanbod zal bestaan uit verschillende uitvoeringen met uiteenlopende accu’s en vermogens.

De actieradius van de i4 bedraagt maar liefst 600 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Het elektrisch vermogen zou omgerekend zo’n 530 paardjes in de batterijen huisvesten. Zo moet ie in staat zijn een spurtje naar 100 af te leggen in vier seconden en zal zijn topsnelheid makkelijk de 200 km/u overschrijden.

En wie nu al heimwee heeft naar een brullende V8, componist Hans Zimmer werkte samen met BMW’s Sound Designer Renzo Vitale om een uniek geluid te maken. Zo componeerden ze verschillende geluiden voor de normale rij-modus, voor de Sport-modus, voor het openen van de deur en zelfs voor het starten van de auto.

Binnenin vind je alles wat van een futuristische concept mag verwachten. Veel licht, dankzij de grote glaspartijen, opvallend licht interieur en een groot doorlopen scherm. Futuristisch? Neem maar aan dat dit over een paar jaar gewoon de standaard is.

De echte releasedatum en prijzen zijn vooralsnog niet gekend…

You May Also Like

Ben je verzekerd bij 250km/u over de Duitse Autobahn?

Een vraag die iedere petrolhead zichzelf stelt… Wie, net als ons, soms in de ...

MenStyle Road Test: Jeep Wrangler 4xe

Voor een boswandeling in stilte… De oerman van alle terreinwagens? De Jeep Wrangler. Een ...

Duurder dan deze Ferrari wordt het nooit

51,7 miljoen dollar  Het is gebeurd. Daar waar experten er eigenlijk al geen twijfel ...