Bell & Ross introduceert met BR R.S.20 ‘Haute Horlogerie en F1’

Horloges en autosport…

Gaan hand in hand! Luxe horlogemerken als Tag Heuer, Rolex,… zijn dan ook niet weg te denken in het wereldje waar benzine door de aderen stroomt. Zo mag uiteraard ook Bell & Ross, Voor horlogeliefhebbers een referentie vanwege zijn design, niet ontbreken.

Voor de R.S.20 collectie begon de designstudio het creatieproces met het zoeken naar het “materiaal” om zijn inspiratie te belichamen. De collectie van dit jaar is afkomstig van verschillende inspiratiebronnen. Aan de ene kant de F1-wagen van het Renault raceteam 2020 en aan de andere kant de super raceauto R.S. 2027. Resultaat: een buitengewoon futuristische collectie verankerd in het heden. Avantgardistische klassiekers.

R.S.20 COLLECTIE: 4 HIGH-TECH CHRONOGRAFEN

De horloges hebben een nog sterkere design- en grafische uitstraling dan voorheen. De belangrijkste thema’s van het merk blijven aanwezig: stijl, leesbaarheid, functionaliteit en dit alles in een futuristisch jasje gestoken. Ze zijn een voorproefje van de innovatieve, efficiënte en onopgesmukte wereld die ons wacht. Hun lijn zoekt naar strakheid terwijl de mechaniek van deze uurwerken verankerd blijft in de horlogetraditie.

De chronograaf speelt de hoofdrol binnen deze collecties. Met dit complex uurwerk kunnen korte tijden en dus de prestaties van raceauto’s worden gemeten. Deze sportfunctie is een directe verwijzing naar de wereld van de Formule 1™. Het is een aanvulling op de uitrusting van coureurs en voorziet in hun behoeften.

BR V3-94 R.S.20

Dit is het ronde B&R horloge, een instrument in “tool watch” stijl. Deze chronograaf is ontworpen voor een beperkte oplage van 999 stuks. De kast van groot formaat is gedecoreerd met staal. Hij heeft een in twee richtingen draaibare lunette met een gradenschaal van 60 minuten om korte tijden te meten. De wijzerplaat is voorzien van de 12 cijfers die men op de wijzerplaten van sporthorloges vindt. De typografie sluit aan op die van het Renault F1® Team. De timer is verdeeld in kleine zwart-witte vierkanten in dambordvorm. Deze symboliseren de finishvlag van de autoraces. De gele wijzers geven de verschillende functies van de chronograaf weer. Er bevindt zich een gravure van de Formule 1™ Renault R.S.20 op de achterkant van dit model.

Kostprijs? 3.990€ voor diegene met de stalen band, 4.300€ voor diegene met de lederen band.

BR 03-94 R.S.20

Dit is het iconische vierkante horloge van het merk. Deze in beperkte oplage van 999 stuks geproduceerde chronograaf heeft een matzwarte keramische kast die krasbestendig is. Alle indicaties van de chronograaffunctie worden in het geel aangegeven. De tachymeter bevindt zich op het hoogsel. Hij is verdeeld in twee zones van verschillende kleuren. De stopwatch-timer is gemonteerd op een rhodium-messing ring. Voor maximale leesbaarheid.

Kostprijs: 5.990€

BR-X1 R.S.20

Opnieuw de iconische kast – een ronde in een vierkant – van het merk. Deze intensief bewerkte geskeletteerde chronograaf heeft een beperkte oplage van 250 stuks. Dit is een uiterst verfijnde experimentele versie van de BR 03-94. De kast is gemaakt uit  een multimateriële structuur: met PVD behandeld titanium, keramiek en rubber. Deze materialen worden zowel in de sporthorloges als in de luchtvaart en Formule 1® modellen gebruikt. De bimateriële kanteldrukknoppen doen denken aan de grepen van het racestuurwiel. Een met PVD behandelde stalen ring draait om de lunette. De opengewerkte wijzerplaat laat een zeer verfijnd geskeletteerd mechanisme zien met zijn tandwielen.

Kostprijs: 19.900€

BR-X1 TOURBILLON R.S.20

Dit is het Haute Horlogerie aanbod van het assortiment met een zeer beperkte oplage van slechts 20 stuks. Een wonder van verfijning en subtiliteit. De kast is gemaakt van titanium, een licht resistent materiaal dat ook in de Formule 1® wordt gebruikt. Een rubber inzet met hoge dichtheid en beschermd door keramische elementen zorgt voor een betere grip. De timer bevindt zich op de vaste lunette en bevat een “stop-start” indicatie op de draaibare ring. Zijn grote kaliber wordt geregeld door een zwevende tourbillon met variabele-inertie balans. De handmatig opgewonden loopveer geeft hem een gangreserve van 100 uur (wijzerindicator). De chronograaffunctie die duidelijk zichtbaar is aan de kant van de wijzerplaat wordt aangestuurd door een kroon die een zuilenrad bedient en de 30-minuten teller verspringt onmiddellijk.

Kostprijs: 169.000€

You May Also Like

Tag Heuer eert Ayrton Senna met fijn klokje

Een legende… Rebellen in hart en nieren, Ayrton Senna en Steve McQueen. Deze Tag ...

Tag Heuer x Porsche: Zwitserse precisie, Duitse snelheid

Een heerlijke collab Samenwerkingen tussen horlogemakers en automobielfabrikanten zijn niet nieuw. Dat is ook ...