Dit is de bestverkochte Rolls-Royce aller tijden

Dat gaan we morgen eens even van dichterbij bekijken

Wie dacht dat een SUV van Rolls-Royce geen lang leven zou zijn beschoren, komt bedrogen uit. 5.152 Rolls’en vonden in 2019 de weg naar een garage met als best verkochte model, de Cullina. Die laatste is tevens ook het best verkochte model in de geschiedenis van Rolls-Royce, een geschiedenis die ook al 116 jaar teruggaat in de tijd.

5.152 spiksplinternieuwe stuks die een eigenaar vonden zorgen dan ook voor een stijging in de verkoop van het luxemerk van maar liefst 25%. Hoeveel er van de Cullinan uiteindelijk zijn verkocht, laten de dekselse Britten niet weten maar wel dat het een pak meer zijn dan de Wraith, Dawn en Ghost.

Die laatste wordt nog dit jaar vervangen door een nieuweling. Hij ging dan ook al even mee, sinds 2009 (met een kleine update in 2014) om precies te zijn. Hij staat op hetzelfde platform als de nieuwe Phantom. Wij zijn alvast benieuwd maar of die dan weer het record van de Cullinan zal breken, is nog koffiedik kijken en uiterst twijfelachtig nu ook de erg luxueuze jongens de weg naar SUV’s hebben gevonden.

Bron: TopGear

You May Also Like

MenStyle On Tour: ‘The Long Drive’ door Frederik Herregods

Op bezoek bij vrienden… Wie ons een beetje volgt weet dat we het laatste ...

Deze Singer Turbo’d 911 is de waanzin nabij

Wauw… Vintage Porsches, we worden er instant wild van. Gooi daar een sausje gloednieuwe ...

Bentley komt met heerlijke 4.0-liter V8 instapper

Het kleinere sportieve broertje van de Bentley Flying Spur 6.0-liter W12 Of hoe je ...