Dagný Rós Ásmundsdóttir tovert haar IJslandse roots op jouw bord

Snel zijn is de boodschap

In navolging van haar nieuwste boek ‘Roots’ opent Njam!-kok Dagný Rós Ásmundsdóttir nu ook een gelijknamig pop-up restaurant mét buitenbar op de Leopold De Waelplaats, pal in het bruisende Zuid in Antwerpen. Van 3 tot en met 15 december neemt de stralende gastvrouw samen met haar landgenoot en topchef Gíslí Matt iedereen mee op een culinaire ontdekkingsreis doorheen haar geboorteland Ijsland. Op het menu: de verse en pure keuken van het Noorden. Wil jij Roots’en Dagný Ros’ gastronomische schatten uit haar Ijsland komen ontdekken? Snel reserveren is de boodschap.

Afgelopen zomer keerde Dagný Rós terug naar haar land van herkomst: het woeste Ijsland met vulkanen tot geisers en watervallen, dat ze 13 jaar geleden inruilde voor België. Dagný Rós maakte er een roadtrip en ging op zoek naar de eigen culinaire wortels. De liefde voor koken kreeg ze mee van haar moeder en na elke trip naar het moederland komt ze telkens thuis met een hoop inspiratie voor nieuwe gerechten. Het boek ‘Roots’ werd dan ook een heel persoonlijk kookboek. Een ode aan de pure, verse keuken van Ijsland met een knipoog naar de recepten uit haar jeugd.

In het gelijknamige pop-up restaurant dat per 3 december opent op het Zuid in Antwerpen wil Dagný Rós alle bezoekers het Ijsland laten beleven dat haar zo dierbaar is. En ze doet dit uiteraard via de typische nordic-gerechten van daar. Ze staat deze keer niet zelf achter de kookpotten, maar in de zaal als gastvrouw. Dagný Rós wist chef Gísli Matt te strikken om haar gasten culinair in de watten te leggen. Zeg gerust een jonge gastronomische god die de stem van een nieuwe generatie chefs uit de Nordic Cuisine vertegenwoordigt. De topchef gaat altijd op zoek naar de vergeten gerechten van de Ijslandse keuken en blaast ze nieuw leven in met eigentijdse technieken. Verwacht je aan pure, no-nonsense gerechten met kraakverse ingrediënten.

Wil je er ook bij zijn? Haast je dan naar de Leopold De Waelplaats 10, 2000 Antwerpen tussen 3 en 15 december voor een lunch en/of dinner. Reserveren doe je HIER.

You May Also Like

Duvel lanceert 2022 Duvel Collection met creatie van Franky Sticks

Maken, creëren, experimenteren en innoveren. Is Brouwerij Duvel Moortgat onze favoriet? Laten we stellen ...

STABLE zet gastronomische stallen open

Nieuwe totaalbeleving bewandelt in voormalig koetshuis pad van pure keuken… STABLE heeft zijn intrek ...