Nieuw! BMW 2 Gran Coupé

Yes!

Ondanks het feit we nog maar een viertal maanden onze X5 hebben ingeruild voor een 4 Gran Coupé mogen we al verder dromen met wat we nog in de garage willen zien staan. En dat dromen komt akelig dichtbij als we de nieuwste telg van de Beierse familie ontmoetten…de BMW 2 Gran Coupé oftewel nu al de grootste concurrent van de Merceds CLA.

In tegenstelling tot de naam, heeft hij wel niet veel weg van de 2-reeks die we nu kennen. Het onderstel van deze 2 Gran Coupé is zowaar die van de nieuwste 1-reeks maar wel eentje die de straatstenen via de voorpoten uittrekt. Onderhuids komen we de gekende beestjes tegen. De instapper, de 218i Gran Coupé, zal aangedreven worden door 140 sterke paardjes uit een 1,5 liter-driepitter. Zij die net als ons nog lekker anarchistisch willen doen en een diesel verkiezen, mogen de 190 pk en 400 Nm sterke 220d Gran Coupé op de oprit verwelkomen.

En als we echt mogen kiezen, gaan we voor de M235i. Die puurt maar liefst 306 pk en 450 Nm uit de 2 liter-turbomotor en stuwt deze niet op twee maar op vier wielen voort.

Wanneer we hem mogen verwachten? Eind november zal de BMW 2 Reeks Gran Coupé debuteren op de Los Angeles Motor Show en ergens in het voorjaar 2020 (waarschijnlijk) maart zal hij in de Belgische showrooms staan. Prijzen zijn vooralsnog niet gekend maar tegen het Autosalon in Brussel zal dit ongetwijfeld al gekend zijn.

 

 

 

You May Also Like

Deze modellen schitteren in de nieuwe Pirelli-kalender

Een mooie reeks muzes  Het nieuwe jaar komt eraan en dan beginnen de eerste ...

Baden in extreme luxe…Bentley Flying Spur

Die mag in de garage… Een Bentley een wagen voor de oude misschien wel ...

McLaren gaat hybride met de speelse Artura

Vanaf deze maand te bestellen  Een 680 pk sterke plug-in hybride in een race-jasje, ...