Wat doe jij: een auto leasen of kopen?

Rijd je met een fijne wagen dan de firma dan hoef je je hoofd hier niet over te breken, maar weet je dat het tegenwoordig ook als particulier mogelijk is om een wagen te leasen? Is dat interessant of niet? Wij zetten even een aantal feiten op een rijtje.

Leasen of kopen

Wil je onverwachte kosten aan je wagen uitsluiten en exact weten wat je betaalt per maand, dan is een auto leasen ongetwijfeld een interessante optie. Kies je voor een operationele leasing op je zaak, dan komt deze niet op de balans van je onderneming, waardoor eigenlijk ook je solvabiliteit verbetert. Wil je je wagen optimaal kunnen afschrijven, dan is een financiële leasing de meest interessante optie. Er zijn tal van maatschappijen, waar Neerlandlease er eentje van is.

Door de inkoopkracht van een leasemaatschappij krijg je bovendien vaak heel veel auto, voor een scherpe prijs. Waardoor je misschien net die blitse wagen kunt kiezen, die anders onbereikbaar was gebleven.

Als privépersoon weet je ook perfect wat je betaalt en moet je niet wakker liggen van onverwachte onderhoudskosten. Ook schadegevallen vormen geen probleem. Vaak wordt de wagen bij je thuis opgehaald en netjes weer teruggebracht. Zelfs een vervangauto is in principe standaard voorzien.

Ben jij iemand die behoefte heeft aan zekerheid of de intentie heeft om op geregelde tijdstippen van wagen te wisselen, dan kan een leasing zeker mogelijkheden voor je bieden.

Zijn er ook nadelen verbonden aan leasen? Tja, je betaalt vaak net iets meer, je kunt de auto meestal niet naar je wensen aanpassen en in principe heb je niet meer zekerheid, want ook als je een nieuwe wagen koopt heb je fabrieksgarantie. Vaak ga je ook maar 1 keer per jaar op onderhoud. Bovendien kun je een lease wel stopzetten, maar gaat je dit waarschijnlijk een aardige duit kosten.

Bij sommige maatschappijen is het ook mogelijk een tweedehandswagen te leasen, vaak voor de resterende looptijd omdat hier om een wagen gaat die sneller is teruggekomen.

Aan jou de keuze!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Nieuwe details en foto’s van Porsche 911 GT3 gelekt

En nu maar wachten tot maart… Als we onze bronnen mogen geloven zal de ...

De nieuwe AUDI RS3 toont zijn ware gelaat

Weg met die camouflage  Ongeveer een maand geleden kregen we al een eerste blik ...

Man geeft roze Bugatti cadeau voor Valentijn

Die had iets goed te maken… Je hebt zo van die mannen die alles ...