Patsergedrag: Jeep Gladiator komt naar Europa

De enige échte pickup Jeep

Van een Mercedes G-klasse tot een Suzuki Vitara, ze krijgen de verzamelnaam Jeep. Is het een eer? Is het onrecht aandoen? Er valt voor beide iets te zeggen maar wat wel is, er bestaat maar één Jeep en dat is het merk zelf. En als ze zich nu ook al gaan moeien in de pickup-markt, is het hek helemaal van de dam.

Zo stelde de rekels van de FCA-groep op het Autosalon van Los Angeles een pickup-versie op basis van de nieuwe Wrangler voor. Hij krijgt de naam Gladiator en hij heeft zijn naam niet gestolen.

Het model, voornamelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt rijdt er ondertussen duchtig rond. Maar er is goed nieuws. Jeep zou deze krachtpatser ook richting Europa, Midden-Oosten en Afrika willen brengen.

Wij waren vorig jaar al te gast op Camp Jeep (in Oostenrijk). Een meeting onder Jeepers en hét event van Jeep om zijn nieuwigheden voor te stellen. Dit jaar gaat dit door in het Italiaanse San Martino di Castrozza  waar Jeep-puristen zich avontuurlijk kunnen laten gaan en zo hun Jeep kunnen brengen naar zijn natuurlijke habitat…de natuur en zijn bossen, heuvels, waterpartijen,… .

Via onze goede contacten komen we nu te weten dat daar, op Camp Jeep, de Gladiator met grote sier zal worden voorgesteld aan de Europese klanten. Of het de 3,6l V6 Pentastar benzinemotor van 289pk en 350NM zal zijn, daar hebben we het raden naar. Aangezien ze in Europa iets meer wakker liggen van het milieu, kunnen hier wel aanpassingen zijn. Of er dan ook plaats is voor de 3-liter V6 diesel van 260pk en 599Nm is ook een dubbeltje op zijn kant. Greta Thunberg is alvast haar treinticket naar San Martino di Castrozza aan het boeken.

Laat ze maar doen…zij spoort (sic) toch niet echt. Wij kunnen alvast niet wachten op onze volgende uitnodiging in Camp Jeep.

You May Also Like

Belgische automobilist heeft te weinig aandacht voor autoband

87% van banden heeft géén juiste spanning Het bandenbewustzijn in België is laag. De ...

Toyota brengt ook krachtige viercilinder Supra naar Europa

Mag het een beetje minder zijn?  In tegenstelling tot de plaatselijke slager die altijd ...

MenStyle Road Test: Skoda Octavia Combi RS

Nadat we een paar weken geleden al de stekkerversie van de Skoda Octavia Combi ...