Alfa Romeo knalt op Autosalon van Genève met nieuwe Crossover en Quadrifoglio’s

Hier is de Alfa Romeo Tonale

Dat er iets stond aan te komen bij de Italianen uit Turijn was te voorspellen. De zenuwachtigheid die ze de laatste weken lieten optekenen als we op bezoek waren sprak boekdelen. We hadden al in de wandelgangen gehoord dat er een nieuwe crossover zou aankomen en kunnen nu ook vertellen dat het kleinere broertje van de Stelvio er komt. Deze sportieve Tonale, die het vuur aan de schenen van de BMW X2, Jaguar E-Pace,… moet leggen zal de pensioengerechtigde Giulietta vervangen.

Nog nieuw voor de Italianen, de Tonale komt met een hybride aandrijving.met een elekrische hulpmotor die de achteras zou aandrijven. Het bekende DNA-systeem verliest wel de Dynamic-rijmodus maar dat hoeft niet erg te zijn. In de plaats komt een Dual Power-stand die de samenwerking van het hybride aandrijfgeheel zal optimaliseren.

Wanneer de productieversie van de Alfa Romeo Tonale er komt, wilden ze in Genève nog niet kwijt. Wat konden ze dan wel kwijt…twee nieuwe Quadrifoglio’s die de samenwerking met Sauber F1 even dik in de verf zetten.

De Giulia Quadrifoglio Alfa Romeo Racing is uitgerust met een carbonnen dak, koolstofvezel Sparco racekuipen en een met alcantara bekleed stuurwiel. Standaard krijgen deze twee krachtpatsers bronskleurige lichtmetalen velgen, meer bepaald 19″ voor de Giulia en 20″ in het geval van de Stelvio. Om de zescilinder biturbo van Ferrari nog wat harder te doen klinken, is er een Akrapovič uitlaatsysteem gemonteerd. Om hem sneller te doen stoppen, koolstofvezel remschijven.

Met de besparing in gewicht worden de Alfa Romeo Racing modellen een stukje sneller…of beter, nog sneller!

 

 

You May Also Like

ABT boost rijbereik VW ID.Buzz met dank aan zonnepanelen

Een stukje praktischer Of we fan zijn van de VW ID.Buzz? Hélemaal! De test, ...

MenStyle Road Test: Audi A8 L 50 TDI Tiptronic quattro

Baden in luxe Nadat we er al eens een dagje van konden proeven als ...

Dodelijker wordt het niet: Superformance MKIII-R Cobra

Vergeet de ‘Black Widow’ We kunnen wel een lijstje maken van 10 ‘widowmakers’ als ...