Jeep Gladiator is de pick-up die wij willen

Pick-ups zijn in…

Je kan er in het straatbeeld niet omheen. Waar de rekels die het eerst een SUV gingen kopen voor de grote massa nu volgt, zijn het diezelfde rekels die nu pick-ups aan de lopende band het verkeer injagen. Toyota, Chevy, Dodge om een paar merken te noemen. Tijd dus voor het über-4X4-merk Jeep om ook met een pick-up te komen.

Waar anders dan in Amerika, op het autosalon van Los Angeles, komen de heren van Jeep met hun Gladiator. Of het een groene jongen zal zijn, daar hebben we onze twijfels over. Met een  3.6 liter Pentastar V6 motor van 285 pk lijkt het ons niet bepaald de zuinigste jongen van de klas. Voor minder verbruik kan je misschien wel gaan voor de diesel van 260 pk maar of je daar door onze zakkenvullende regering niet uitgekleed zal worden, kunnen we helaas niet beloven…en anders zijn er natuurlijk nog altijd de gele hesjes!

Als basis dient de nieuwe Wrangler. Dat maakt dat deze Gladiator ongetwijfeld de meest terreinvaardige middelgrote pick-up ooit wordt. De wielbasis is 50 centimeter langer dan de vijfdeursversie van die Wrangler. Dat vertaalt zich in veel zit- en uiteraard voor een pick-up, de de nodige laadruimte.

Na het zien van de technische fiche en het uitgebreid optiepakket kunnen we stellen dat dit een waardige Jeep zal zijn met een ruig karakter maar aan boord de meest technisch vernuftige snufjes. Zo kan je hem, zoals een echte Jeep beaamt, volledig uitkleden (lees al deuren, ramen,…demonteren) en je door riviertjes van wel 80cm banen.

Wij kunnen alvast niet wachten tot 2020, wanneer deze stoere jongen in de showroom staat. Wij staan nu al te popelen voor een eerste testritje!

[foogallery id=”52083″]

You May Also Like

MenStyle On Tour: Lancering Citroën ë-C4 X in Madrid

Een retourtje Madrid? Er komen slechtere telefoontjes binnen lijkt ons. En zo zaten we ...

Brabus neemt GLS 63 AMG onder handen en doopt hem Super Sport SUV Brabus 800

Wanneer snel en bruut niet snel of bruut genoeg is… Brabus maakt er een ...