Menstyle on tour: Opening L'épicerie du Cirque Under The Palm Trees

En neem de ‘Under The Palm Trees’ maar heel letterlijk!

Binnen een tijdspanne van een jaar openden de twee ondernemers Ellen en Dennis de zaken Moss, Bar Palmier en Racine. Afgelopen donderdag kwam daar dan het vernieuwde L’épicerie du Cirque ‘Under The Palm Trees’ bij. Dit kort nadat masterchef Dennis de ‘oude’ L’épicerie du Cirque sloot om een letterlijk compleet nieuwe uitdaging aan te gaan onder de palmbomen van Bar Palmier…(lees als in de kelder)

Wie kelder zegt, denkt automatisch aan iets ongezellig. Niet dus! Hier is de kelder met de authentieke elementen van de vroegere bakkerij en wordt deze opgesmukt met een grote lederen tafel, kuipstoeltjes, open keuken met hippe barkrukken,…kortom een perfect gemixte sfeer van oud en nieuw.

Under the Palm Trees trekt resoluut de kaart van streek- en seizoensgebonden producten en focust op akkergedreven werkwijze. Met andere woorden, wat op dat moment regionaal beschikbaar is, komt op de kaart.

Drijvende factor achter het menu zijn seizoens- én regiogebonden grondstoffen. Dennis en zijn team werken met producten van Belgische ambachtsmensen, en gaan zo voor oprechte en eenvoudige gerechten met signatuur van Dennis en geïnspireerd op wat de Vlaamse velden ons te bieden hebben. Under the Palm Trees wordt op die manier een uitgepuurde, volwassen versie van L’épicerie du Cirque.

L’épicerie du Cirque – under the Palm Trees gaat voor een overkoepelende vibe, met een mooie wisselwerking tussen Bar Palmier en het restaurant. Wat komt er nu op het bord? De kaart wisselt wekelijks naargelang het aanbod bij de boeren en is opgebouwd uit een 12-tal gerechten verdeeld over vis, vlees vegetarisch en zoet. Zij serveren standaard een 4-gangen menu waarin u 3 hartige en 1 zoet gerecht kiest. Maar ook aan zij die niet kunnen kiezen is gedacht! Laat de chef voor hen het #kleinideeke maken, een culinaire wandeling door de kaart…een aanrader!

Verder is er uiteraard nog steeds veel aandacht voor de dranken die bij het eten horen. Van een natuurwijn, tot een heerlijk Belgisch topbiertje tot een slow pressed juice van Racine…alles kan.

Oh ja, kleine tip…ze werken ook met een all-in menu. Deze #NoSuprises menu bestaat uit een aperitief, 4 seizoensgerechten, 3 glazen aangepaste wijn of bier (eventueel alcoholvrije opties), water op tafel en aansluitend koffie of thee. Dit alles voor een vaste prijs van 95 euro per persoon, enkel voor het gehele gezelschap en op voorhand te bestellen. De menu’s worden speciaal voor u gecreëerd en zullen geen supplement-opties bevatten. Via DinnerGift kan je deze ook cadeau doen! Van een #kleinideeke gesproken?

L’épicerie under the Palm Trees
Volkstraat 13 2000 Antwerpen
Gesloten op maandag, dinsdag en woensdagvoormiddag
Facebook/Instagram

You May Also Like

MenStyle On Tour: Kamping Kitsch Club (ALLE 600 FOTO’S)

Marginaal, het nieuwe normaal Om het met de woorden van één van de hoofdacts ...

MenStyle On Tour: pop-up Deli Antwerp by Sergio Herman & Syrco Bakker

Wij hebben geproefd en (uiteraard) goed bevonden! FoodFest opende gisteren ‘Deli’, een exclusieve pop-up in ...