'A wie?' Discobaaramoeder!

Eerlijk, we dachten origineel te zijn, maar dat was even buiten de massale persbelangstelling voor de Ras en de Schele van de voorbije dagen gerekend. Het duo dat samen al heel wat jaren onder de noemer DISCOBAARAMOEDER plaatjes draait, heeft immers nieuw werk uit en de heren zijn hot op het moment. Origineel mogen we dan niet zijn, we pinken wel spontaan een traantje weg omwille van het feit dat de heren in hun retedrukke agenda toch nog even tijd voor WHATMATTERS wisten te maken. Zo konden we de vloek ‘A moeder’ rustig in de keelholte laten zitten.


Mannen, ongetwijfeld ondertussen voor de duizendste keer: hoe is het voor jullie allemaal begonnen?
De Schele: Voor ons is het allemaal begonnen met één avondje plaatjes draaien in onze stamkroeg, waarna we zo wat links en rechts zijn beginnen draaien en eigen feestjes gingen organiseren met zelf posters plakken in alle café’s van Antwerpen. Helaas zijn we toen nooit echt veel verder geraakt dan de 4 vaste café’s die we al frequenteerden.
Waarom verbaast ons dat niet. Hoe zouden jullie Discobaaramoeder zelf omschrijven?
De Ras: Bij ons moogde al eens zot doen en zwanze, met Discobaar A Moeder is het altijd een ‘bitje vakanse’.
En nu de vakantie voorbij is, wat staat er nog voor jullie op het programma?
De Ras: Via Ieper (Frietrock), Part of Antwerp, Westerlo (Sunfield Festival) en Studay in Park Spoor Noord gaan we op 7 oktober onze 15 jarige jubilee vieren (alle data opgelijst op www.discobaaramoeder.be)
De Schele: Wette wat ge graag nog is zouden doen?  Ne soundtrack voor ne film of serie maken, TML op een groter podium dan vorig jaar (dromen he 😊) met wat geluk links of rechts nog eens wat extra radioshows,… . Een paar toffe gigs in het buitenland (Tokyo, belgian beer week, of Ibiza khem ook nog wel wat houseplaatjes liggen. Tziget, hebben we dit jaar gemist door nen andere gig, ne nieuwe cd ‘discobaar a moeder’,… plannen en dromen genoeg!

Och f*ck Borsato, als je maar hard genoeg droomt komen ze wel uit. Wat is trouwens jullie meest bizarre en/of memorabele setje?
De Ras: Het vreemdste was misschien wel draaien op Tomorrowland dit jaar. Zoveel indrukken en impressies. Altijd vreemd de eerste dag in een nieuw land. Toch?
De Schele: Vorig jaar ineens juist voor Netsky staan op Laundry Day, effe slikken als ge al dat volk voor dat podium ziet staan!  Vond ikzelf toch wel redelijk memorabel.  Het vreemdste was voor mij een duikclub. Die mensen hadden ons als DJ’s gevraagd, maar die zaten allemaal aan tafels voor die discobaar, dansen nee dat kwam er precies niet van, enkel op één nummer hebben die gedanst en wel op: ‘Heb je even voor mij?’.  Wij hadden er alleen maar een parodie op ‘Heb je eten voor mij?’ van Edje Ska, maar wonderwel hebben die dat niet gehoord en zijn der vollenbak voor gegaan. Achteraf zijn ze ons komen bedanken omdat ze nog nooit zo’n goei feest hadden gehad. We hebben toen zelfs een beetje meer geld gekregen dan afgesproken was, zalig!

Wel, wel, wel, jullie maken wat mee rekels! Hebben jullie eigenlijk idolen in de showbizz?
De Ras: Naar alle mensen die er elke dag het beste van proberen maken, muzikaal naar mensen die hun passie volgen en durven vooruit – of uit de kader te denken. Lee Perry, Serge Gainsbourg, Marc Moulin, Fela Kutti, James Brown, Frank Zappa, Miles davis, Bowie,… . Maar ook de echte entertainers die wát ze zelf ook privé mogen meemaken toch zichzelf smijten om een lach op het gezicht van een medemens te toveren.

En wij maar denken dat enkel clowns dat deden, soit Schele, jij nog iets?
De Schele: Dus alle positief ingestelde mensen! Enkel liefde kan ons redden! Awoeh de verzuring, navelstaarderij gaat ons nergens brengen. Het leven is aan de durvers, de andersdenkenden (amai, laat dees er misschien maar uit 😊)
Euh nee, maar ga verder…
De Schele: Opkijken doe ik naar mensen die zich belangeloos inzetten voor andere mensen, mensen die het verschil proberen te maken, ik kan hier allerhande muzikanten, DJ’s, acteurs en kunstenaars opnoemen die dat doen, maar opkijken heeft soms ook iets naars, leidt soms al snel naar verafgoding en dat hoeft niet, respect hebben voor iemand lijkt mij beter dan opkijken naar…

Stiekem zijn jullie wereldverbeteraars! Hoe houden jullie al die sets ondertussen leuk voor jullie zelf?
De Ras: Op dingen ja zeggen die misschien op het eerste zicht wat afschrikken en gewoon durven en doen. Zoals bijvoorbeeld The Night of the Proms of De Slimste Mens.
De Schele: Onszelf geen druk op te leggen, kiezen is altijd verliezen, maar het is zoals de Ras zegt: kiest eens voor iets zot, meestal draait dit altijd in uw voordeel uit, de leukste dingen zitten altijd waar ge ze niet verwacht.

Wij noteren, de Ras en de Schele doen mee in de volgende jaargang van JA JAN. Jullie draaien heel wat plaatjes, maar ter afsluit, wat is jullie favoriete nummer?
Lonely teardrops van Jacky Wilson (Ras)
A million miles away Rory Gallagher (Schele)
Bon, nooit van gehoord, maar wij zijn dan ongetwijfeld ook cultuurbarbaren. Wij gaan nu alvast die nummers even opzoeken en bedankt voor jullie tijd.

Op de hoogte blijven van de optredens van Discobaaramoeder en hun optredens? Neem geregeld een kijkje op hun site, Facebook of ga eens naar een optreden. Plezier gegarandeerd!

Credits: Discobaaramoeder

You May Also Like

Breaking News! Viroloog Marc Van Zw… euh Ranst wordt rapper (video)

‘Het is nogal ne keirel hé…daar kunde al is mee lachen hé’ Neen, voor ...

Netflix onthult docureeks ‘Schumacher’

In de slipstream van ‘Drive to Survive’ F1-fans met een Netflix-account kunnen weer smullen. ...