Update voor de BMW 2-reeks die ook M2 met wat extra peper kruidt

En nu ook even krachtig met een handbak

Een update bij BMW? Dan kijken we niet alleen op uiterlijk niveau. Maar laten we hier wel mee beginnen. Zo zijn er nieuwe lakkleuren te bespeuren net als nieuwe velgen. De zijschorten en de binnenkant van de de achterbumper zijn dan weer niet meer zwart gelakt, maar wel in koetswerkkleur. En leuk meegenomen, de BMW 2 Reeks Coupé krijgt nu standaard het M Sport-pakket mee. Gaan we even binnenin piepen, zien we nu hetzelfde sportstuur als zijn grotere broertjes, nieuwe ventilatieroosters en vinden we het gebogen display terug dat draait op BMW’s nieuwste infotainmentsysteem.

Kijken we onderhuids, dan kijken we ineens naar het neusje van de zalm, de M2, die we hier al eens testten. Die krijgt wat extra peper in zijn gat (eigenlijk zijn neus maar bon), wat zich vertaalt in 20 Beierse paardjes extra. Goed voor 480 pk en 550 Nm voor de handbak en 600 Nm voor de 8-trapsautomaat. Dit maakt deze M2 even krachtig als zijn broertjes, de handgeschakelde M3 en M4. Dit laat het geheel in 4,2 seconden naar honderd spurten voor de handbak en in 4 seconden rond met de automaat, oftwel een winst van 0,1 seconde.

 

Wanneer we deze nieuwe 2-tjes mogen verwachten? Augustus 2024 al kan je ze nu al wel configureren. Vanafprijs? 46.000 euro voor de instapper (218i) en 78.500 voor de M2. Weinig (relatief gezien dan) geld voor een pak sportieve prestaties, toch?

You May Also Like

Omdat exclusief nog niet exclusief genoeg is: Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era’

Kostprijs? Niet één maar zowat alle ribben uit het lijf… Bugatti? Veel exclusiever dan ...

Porsche Taycan Turbo GT met Weissach Package: De snelste Porsche ooit

Althans van 0 naar 100 Wanneer snel nog sneller kan. Dan komen we vandaag ...

MenStyle On Tour: Lancering Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 in Milaan

Hop naar Balocco  Als allereerste de nieuwe Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 mogen ...