Met V-ZUG pimp je jouw designkeuken next level

Vergeet Donald Muylle, wij gaan voor een designkeuken uit Zwitserland en Italië

‘Al jaren bouw ik keukens alsof ze voor mezelf zouden zijn’. Dat kan allemaal goed en wel zijn mijnheer Donald Muylle maar als we echt willen gaan voor design en technologie gaan we toch voor de dingen die we gezien hebben op de gerenommeerde designbeurs Salone del Mobile.

Hoewel wij amper in onze keuken te vinden zijn kunnen we er niet om heen, koken is hip. En een hippe man (of stiekem meelezende vrouw) doet dat het liefst in een mooi decor. En als we spreken over het opbouwen van mooie decors, dan was Salone del Mobile wel het mannetje. Zo zakten internationale topmerken af naar Milaan om hun kennis en kunde te presenteren aan de (design)wereld. Zo ook het Zwitserse V-ZUG, dat met een reeks samenwerkingen en evenementen haar unieke visie bracht op hedendaagse keukentechnologie en -design. In de gloednieuwe (en bovendien eerste Italiaanse) V-ZUG Studio en in de unieke kunstinstallatie in de Pinacoteca di Brera, een samenwerking van V-ZUG, architecte Elisa Ossino en HENRYTIMI, toonde V-ZUG de relatie tussen innovatie en natuurlijke materialen. Bovendien stelde V-ZUG haar meest indrukwekkende producten voor in de Sala della Passione. Deze editie van Salone was voor V-ZUG ten slotte een erg bijzondere gebeurtenis aangezien het merk 111 kaarsjes uitblaast dit jaar.

Na verschillende internationale openingen van V-ZUG Studio’s in Parijs, Londen, Berlijn, Wenen, Sydney en Singapore is nu Milaan aan de beurt. Aan het Piazza San Marco, in het hartje van de designstad, opende het merk een eerste Italiaanse flagshipstore. De gloednieuwe V-ZUG Studio werd ingericht volgens de identiteit van V-ZUG en belichaamt de fijne balans tussen moderniteit en tijdloosheid. De Studio toont een mix van kunst, innovatie en technologisch vernuft. Zo zijn er kunstwerken te zien, bedacht en gemaakt door gerenommeerde (interieur)architecte Elisa Ossino en kunstenaar HENRYTIMI, bekend om zijn beeldhouwwerk en gebruik van natuurlijke materialen.

‘Tme and Matter’
In de Pinacoteca toonde V-ZUG een unieke tentoonstelling, getiteld ‘Tme and Matter’. Als in een dialoog verkenden Elisa Ossino en HENRYTIMI de verbondenheid tussen menselijk design en het contact met natuurlijke materialen. Ook kunstenaar Stefano Rovedo maakte een cameo in de installatie aan de hand van een videowerk. Uit ‘Time and Matter’ stroomt tevens een unieke capsulecollectie die dezelfde boodschap belichaamt en moderne technologie en innovatie met gevestigde kennis combineert.

De standaard herdacht
Gaan we dan toch eens een keer over tot koken, dan is er één ding dat in onze keuken niet mag ontbreken, een steamer. Gezond, we denken aan onze body, gerechten op cuisson brengen kan hierin perfect. Ons mannetje? De CombiSteamer V6000 45L Grand, een knap staaltje technologie. Met een breedte van maar liefst 90 centimeter is de nieuwe combi-stoomoven zo’n 30 cm breder dan zijn voorgangers, wat het toestel boost in functionaliteit, denk aan het bereiden van grote ovenschotels, lange stokbroden of meerdere gerechten tegelijkertijd. De verwarmingselementen werden zo ontworpen dat de hete lucht gelijkmatig over de beschikbare ovenruimte worden verspreid. In een gestroomlijnd en modern jasje combineert de stoomoven bovendien het gemak en de voordelen van stoom met hete lucht en een brede grillplaat. Soit, zo zou Sergio Herman of Nick Bril het zeggen…

De intelligente vaatwasser
Na het koken volgt meestal de meest hatelijke klus… afwassen of voor zij die gezegend zijn met een vaatwasmachine, afwassen. Geen probleem hier want uitgerust met unieke programma’s zoals Party (11 minuten), FondueRaclette en SteamFinish is de AdoraDish V6000 een intelligente vaatwasser die steeds een optimale vaat garandeert: de perfecte partner om je te ontlasten na een avond heerlijk dineren. Dit nieuwe model biedt nog meer comfort dankzij de nieuwe indeling voor het plaatsen van (wijn)glazen, zowel in de bovenste als onderste korf. De vaat doen ging nog nooit zo soepel! Nu enkel nog een slachtoffer vinden die het in- en uitlaadt,… want helaas bestaat daar nog geen oplossing voor.

Nieuw Pearl-spiegelglas
Naast de bestaande spiegelglasvarianten in het assortiment – zwart en Platinum (grijs) – heeft V-ZUG nu ook een gloednieuwe Pearl-afwerking. Een rijke champagnekleur met een elegante glans die zowel lichte als donkere keukens perfect complementeert. Het spiegelglas weerkaatst de omgeving en het licht, en laat de fronten van de keukentoestellen naadloos verdwijnen in het interieur. ‘Pearl’ plaatst zichzelf dus niet op de voorgrond, maar maakt diepe indruk met betrouwbare kwaliteit – een belichaming van de Zwitserse filosofie.

Voilà, dus Donald… mocht je inspiratie willen opdoen om dit ook Belgisch aan te bieden… be my guest!

 

You May Also Like

Alleen? Ga dan met meer dan 1.000 singles op skiwip…euh trip

Coming in hot! Of ijskoud natuurlijk maar alle gekheid op jouw pret- euh skistokje, ...

Mannen opgelet! MasterChef worden is een eitje met dank aan de Philips Airfryer

Lads, het is gedaan met alleen een eitje te bakken Celebrity MasterChef is terug ...

Testicuzzi, omdat ook jouw ‘cohones’ een welness arrangement verdienen

Onder het motto: ‘Laat het maar eens goed hangen’ Onder de noemer ‘genoeg internet ...