Met deze concept PureSpeed laat Mercedes-AMG in zijn toekomstkaarten zien

Een F1-bolide voor de weg? 

De meest extreme en sportieve toekomst uit Affalterbach? De Mythos-serie. Wie nu denkt aan één of andere Griekse god is eraan voor de moeite al kan het eerste godenkindje, deze Mercedes-AMG PureSpeed, wel tellen. Zo is deze concept, die dit weekend kan bewonderd worden tijdend de GP F1 van Monaco een voorproefje van een gelimiteerd serie aan AMG’s zonder dak of voorruit, maar wel met een F1-gadget, de halo.

En als we gelimiteerd zeggen hoort daar ook een getal bij. Zo wil Mercedes slechts 250 stuks bouwen en verkopen en dit aan ‘de meest toegewijde liefhebbers en verzamelaars van Mercedes-voertuigen’. Lees als mannen (en vrouwen) met een vetgespekte bankrekening. Als extraatje, maar wees gerust, dat zal je er wel hebben bijbetaald, krijgen de 250 gelukzakken bij de aankoop ook ieder twee aerodynamische racehelmen die speciaal voor de Mythos zijn ontworpen.

Mercedes laat weten dat de conceptauto veel ontwerpkenmerken heeft meegekregen van de AMG One. Zo zijn de wielen van carbon waarbij de achterste dichtgemaakt zijn voor een betere aerodynamica. Vooraan kan er wel lucht door maar dat is dan weer om de remmen te laten koelen.

Nog een geheim? Wat er effectief onder de lange motorkap licht. De kans dat dit alsnog een V8 zal zijn lijkt ons erg reëel, al weet je bij AMG nooit. Zo ligt er tegenwoordig ook al, met behulp van een elektromotor, een vierpitter in wat AMG’s. Ook nog geheim? Wat dit heerlijk speeltje zal kosten. Wordt dus vervolgd…

You May Also Like

Dit icoon, de Citroën Mehari, bestaat 55 jaar

De eyecatcher van de Côte d’Azur Het is op 16 mei 1968, exact 55 ...

LF-Z Elecrified Concept toont de richting waar Lexus naartoe wil

En die richting is tegen 2025 veel nieuwe elektrische modellen Naast een pak hybride ...

MenStyle On Tour: BMW M-modellen testen op Circuit Zolder

En tegelijk een Europese première meepikken… Of we zin hadden in een Europese première ...