Ferrari dropt heerlijke 12Cilindri (Spider)

Voor de happy few…

Een specifiek element van Ferrari brengt de liefhebbers van het merk al sinds 1947 in vervoering: de atmosferische midden-voor geplaatste V12. Het iconische motorblok dat de modellen van Ferrari sinds jaar en dag van hun ziel voorziet, lag voor het eerst in de Ferrari 125 S, het eerste productiemodel dat de fabriekspoorten in Maranello verliet. Ter ere van de 70e verjaardag van Ferrari’s introductie op de Amerikaanse markt, onthult het merk in Miami Beach de spectaculaire Ferrari 12Cilindri.

De Ferrari 12Cilindri is geïnspireerd op de legendarische Grand Tourers van de jaren ‘50 en ‘60 en is de jongste telg in een lange bloedlijn van indrukwekkende modellen. Het silhouet van de 12Cilindri straalt sportiviteit en klasse uit: in het eenvoudige maar harmonieuze lijnenspel is een actief aerodynamisch systeem geïntegreerd dat garant staat voor ongeëvenaarde prestaties. De motorkap is op traditionele wijze vormgegeven, om zicht te bieden op het motorblok waaraan de auto een eerbetoon is. De twee dubbele uitlaatpijpen die de achterzijde sieren zijn een onmiskenbare signatuur van alle Ferrari’s met een 12-cilinder.

De motor van de Ferrari 12Cilindri is de nieuwste doorontwikkeling van de iconische V12 die ooit de basis legde voor het succes van de fabrikant uit Maranello. Met een vermogen van maar liefst 830 pk en een maximumtoerental van 9.500 tpm, biedt de 12Cilindri indrukwekkende prestaties: vanaf slechts 2.500 toeren is al 80% van het totale koppel beschikbaar, wat resulteert in een onmiddellijke acceleratie en het gevoel van eindeloos vermogen. Vanbinnen garandeert het interieur van de Ferrari 12Cilindri superieur comfort voor zowel bestuurder als passagier, ook op lange ritten. Zorgvuldig geselecteerde materialen, een glazen dak en displays voor beide passagiers dragen bij aan een rijbeleving die zo exclusief is als het model zelf.

Rij je echter liever dakloos en wil je ook met de haren in de wind genieten van de atmosferische Ferrari V12-motor en een open dak? Dan is er ook de Ferrari 12Cilindri Spider. Deze bolide is geïnspireerd op de Ferrari Gran Turismo-modellen met open dak uit de jaren ‘50 en ‘60, die ongeëvenaarde prestaties van een racemachine combineerden met de unieke mogelijkheid om open te rijden en zo te genieten van het geluid van de twaalfcilindermotor. Het ontwerp van de 12Cilindri Spider breekt met de recente canons van Ferrari’s design, en introduceert een gespierde en sensuele vormgeving die meer dan ooit een hommage is aan voorgaande modellen uitgerust met een V12.

Deze V12 laat, in beide gevallen, het geheel in 2,9 seconden naar 100 en in 7,9 seconden naar 200 snellen en kent een topsnelheid van meer dan 340 km/u. Met deze cijfers is deze Ferrari 12Cilindri bedoeld voor zowel de kenners van het merk als voor nieuwere ‘Ferraristi’ die dromen van een exclusieve auto die een ongeëvenaard rijgevoel combineert met comfort en Italiaans design. Dit is echt een auto voor de happy few.

Oh ja, de prijs? Vanaf 395.000 euro voor de coupé. Liever de Spider? Dan lammer je minstens 435.000 euro… exclusief btw, uiteraard.

You May Also Like

Duurder dan deze Ferrari wordt het nooit

51,7 miljoen dollar  Het is gebeurd. Daar waar experten er eigenlijk al geen twijfel ...

Valtteri Bottas neemt zijn nieuw scheurijzer in ontvangst

Een Mercedes-AMG ONE Een van de 275 Mercedes-AMG’s die van de band rollen of ...

Nooit gedacht dat dakloos zijn tof is…hier is de BMW 8-reeks cabrio

Het dak eraf!  Het was geen verrassing dat BMW zijn 8-Reeks Cabrio aankondigde. Naast ...