Bang & Olufsen onthuld met Beosystem 9000c tweede gereproduceerde klassieker

Een gelimiteerd en erg exclusieve garantie op een oorgasme

Bang & Olufsen kondigde net de heropleving aan van nog een iconisch product met de lancering van het Beosystem 9000c muzieksysteem. Het nieuwe systeem omvat een volledig gerestaureerd en opnieuw bedacht Beosound 9000 CD-speler uit de jaren 1990, gekoppeld aan de moderne Beolab 28-luidsprekers van Bang & Olufsen voor een krachtige luisterervaring.

Na het succes van de, in 2020 gerecreëerde, Beogram 4000c platenspeler, is de Beosystem 9000c het tweede project in de gerecreëerde klassiekers serie dat illustreert hoe Bang & Olufsen zich inzet voor de belofte van merkduurzaamheid: “Producten creëren die de tand des tijds kunnen doorstaan.”

Bang & Olufsen heeft 200 units van de originele Beosound 9000 CD-speler gevonden en teruggebracht naar de fabriek in Struer, Denemarken. Dezelfde plaats waar ze voor het eerst werden gemaakt in 1996. De CD-spelers worden gedemonteerd en grondig gecontroleerd door een team van vakkundige servicetechnici, waaronder veel van dezelfde collega’s die in de jaren 1990 aan de Beosound 9000 werkten, met behulp van de originele werkbanken. Elk onderdeel wordt zorgvuldig gereinigd en gerepareerd, en nadat ze zijn geïnspecteerd wordt elke Beosound 9000 individueel getest en afgesteld om te voldoen aan de exacte specificaties van Bang & Olufsen.

Opnieuw bedacht voor eigentijds leven

Voortbouwend op het oorspronkelijke ontwerp van de CD-speler, heeft het ontwerpteam van Bang & Olufsen de diepe zwarte en natuurlijke aluminium afwerkingen van de originele kleurstelling van Beosound 9000 omgedraaid. De perfect bijpassende Beolab 28’s zijn een wereldwijde primeur met natuurlijke aluminium lamellen op de luidsprekers met een Cosmic Black aluminium basis die oppervlakken van diepzwart heeft, waardoor oneindige diepte en lagen ontstaan.

De Beosystem 9000c toont het vakmanschap van Bang & Olufsen in aluminiumbewerking. Om de verschillende afwerkingen te bereiken, is het aluminium geborsteld, geëtst en parel gestraald in Bang & Olufsen’s Factory 5 in Struer, Denemarken. Alle aluminium elementen van de Beosound 9000 zijn de originele onderdelen die opnieuw zijn bewerkt en opnieuw zijn geanodiseerd om eenheid tussen producten te creëren, ondanks dat ze decennia uit elkaar liggen.

Stream alles, altijd

Wanneer het Beosystem 9000c muzieksysteem ingeschakeld wordt, schuiven de gordijnen op de Beolab 28-luidsprekers magisch opzij en zijn de luidsprekers klaar om krachtig geluid te leveren. De positie van de gordijnen geeft aan of de straalbreedte in smalle of brede modus staat, waardoor de luisterervaring wordt geënsceneerd waarbij smalle modus wandreflecties minimaliseert en brede modus het luistergebied verbreedt door het geluid door de kamer te verspreiden.

Het muzieksysteem wordt geleverd met een Beoremote One waarmee gebruikers hun volledige installatie gemakkelijk kunnen bedienen, daarnaast kan de installatie ook bediend worden via de Beolab 28-luidsprekers en de Bang & Olufsen app op een smartphone en tablet. Als je de Beolab 28 nadert, licht de fysieke interface boven op de luidsprekers op, waardoor het mogelijk is om nummers af te spelen, over te slaan en het volume te regelen. Met vier favoriete knoppen worden gebruikers aangemoedigd om hun favoriete radiostations via B&O Radio toe te voegen of een afspeellijst van hun favoriete muziekstreamingservice. Draadloze connectiviteit omvat de keuze uit Airplay 2, Chromecast en Bluetooth 5.0.

De Beosystem 9000c toont de voortdurende inzet van Bang & Olufsen om tijdloze producten te creëren met een prachtig geluid. De heropleving van de iconische Beosound 9000 van Bang & Olufsen in combinatie met de hernieuwde interesse in cd’s biedt cultureel kapitaal voor design- en muziekliefhebbers overal. De gecombineerde kracht van nostalgie voor zowel verleden producten als fysieke muziekformaten creëert een emotionele verbinding waar toekomstige generaties van kunnen blijven genieten.

De prijs voor dit exclusieve en gelimiteerde stukje geluid-art? 50.000 euro.

You May Also Like

“Live Vivid” met de lancering van Xiaomi’s Redmi Note 12-serie

Goed nieuws uit Parijs Hoewel Parijs de laatste dagen eerder negatief in het nieuws ...

Ook BMW X7 gaat door de Alpina-mallemolen

Zotter moet het niet worden… XB7, de krachtigste en zwaarste variant bij Alpina is ...

Manusje-van-alles Senne Guns amuseert met nieuwe voorstelling (Interview)

Als Nederlandstalige zanger en songschrijver met ‘De Goudvis’ op de radio, als cabaretier ondersteboven ...