Voor mannen die pretenderen MasterChefs te zijn: ‘Het nieuwe bakken’ van Philip Khoury

Met de credits van Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse chef-kok, restaurateur en auteur die wereldwijd bekendstaat om zijn kleurrijke, smaakvolle en vaak verrassende gerechten. Geboren op 14 december 1968 in Jeruzalem, groeide hij op in een Joods-Italiaanse familie. Na zijn studie literatuur en filosofie aan de Universiteit van Tel Aviv verhuisde hij in 1997 naar Londen, waar hij zijn passie voor koken ontdekte en een opleiding volgde aan Le Cordon Bleu. ​

In 2002 opende Ottolenghi samen met zijn Palestijnse zakenpartner Sami Tamimi de eerste Ottolenghi-deli in Notting Hill, Londen. Hun innovatieve benadering van de Midden-Oosterse keuken, met een focus op groenten, kruiden en specerijen, sloeg al snel aan. Sindsdien heeft hij meerdere restaurants en delicatessewinkels geopend in Londen en Bicester Village. ​

Ottolenghi is ook een succesvolle auteur van verschillende bestsellers, waaronder Plenty, Jerusalem en Ottolenghi Simple. Zijn kookboeken worden geprezen om hun toegankelijke recepten, prachtige fotografie en de manier waarop ze smaken uit verschillende culturen combineren. ​

Met zijn unieke stijl heeft Ottolenghi de manier waarop we naar groenten kijken veranderd en heeft hij een blijvende impact gehad op de culinaire wereld. Zijn gerechten zijn een viering van smaak, kleur en creativiteit.​

Wél, het is deze Ottolenghi die Phil Khoury aanprijst. ‘Phil Khoury is een fenomenale patissier.’ En nu wil het toch wel lukken zeker dat die laatste een nieuw boek uit heeft?

In ‘Het nieuwe bakken’ transformeert Philip Khoury de klassieke recepten voor patisserie en desserts in plantaardige creaties die je versteld zullen doen staan. Hij gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Ieder recept wordt stap voor stap uitgelegd, met tips van de chef én QR-codes voor extra duidelijkheid.

De oogstrelende foto’s doen de rest. Het nieuwe bakken staat boordevol heerlijk gebak en zoete lekkernijen, van appeltaart, cheesecake of sachertorte tot notenijs, chocoladekoekjes en tiramisu.

You May Also Like

STABLE zet gastronomische stallen open

Nieuwe totaalbeleving bewandelt in voormalig koetshuis pad van pure keuken… STABLE heeft zijn intrek ...

Vandaag start de ticketverkoop van Kamping Kitsch Club 2025

Hoe rapper je koopt, hoe goedkoper de ‘tikkets‘ Wat begonnen is als een klein ...