Ford Bronco gaat lekker retro in dit zonsondergang geïnspireerd jasje

Terug van weggeweest

Wie zich Ford’s Free Wheeling trucks, bestelwagens en Bronco’s uit de jaren ’70 en ’80 herinnert, weet dat ze vroeger een Free Wheeling-pakket hadden dat zijn inspiratie haalde bij zonsondergang en dit etaleerde met een rood, oranje en gele graphics, gelakte stalen velgen en zwarte afwerking. Binnenin vonden we dan een ronde en oranje striping terug op het dashboard en stoelbekleding.

Het goed nieuws? Dit design is helemaal terug en Ford lanceert dit optioneel pakket op zijn spiksplinternieuwe 2025 Bronco met Big Bend-uitvoering. De Free Wheeling Bronco-editie wordt standaard geleverd met 17-inch glanzend zwarte stalen wielen en zijn binnenin uitgerust met stoelen gemaakt van een unieke mix van Marine-Grade Vinyl en stoffen bekleding.

De Bronco heeft vanaf de eerste dag altijd in het teken gestaan van plezier en capaciteiten en het uiterlijk van Free Wheeling geeft daar een extra dimensie aan met zijn op zonsondergang geïnspireerde strandtrillingen”, aldus Steve Gilmore, hoofdontwerper van Ford Vehicle Personalization.

We hebben de nieuwe Bronco Free Wheeling gemoderniseerd in lijn met de mode en grafische trends van vandaag, inclusief stoelen die het kleurenpalet van de strepen aan de buitenkant nabootsen en een uniek kleurenpallet die op een optimistische manier samenkomen.”

Samen met de terugkeer van Free Wheeling is er ook een optioneel Shadow Black gelakt premium dak beschikbaar, samen met de standaard softtop en de in kleur gegoten afneembare hardtop. De Ford Bronco Free Wheeling editie zal vanaf januari 2025 de Ford dealers opfleuren. Of deze reeks ook tot in België komt? Dat moeten we nog even navragen…

Foto’s: Ford

 

You May Also Like

Pffff! Autosalon 2021 geannuleerd door Corona

Damn Dat 2020 maar snel achter de rug is en dat 2021 terug een ...

Unieke Ferrari BR20 V12 is een speciaal en vooral duur projectje

Logisch… hij komt ook uit de afdeling ‘Special Projects’  De Italianen met het steigerende ...

BMW i4 begint met eDrive40 en M50 en dit zullen ze kosten

Doet Elon Musk al in zijn broek?  De volgende in de rij die een ...