Aston Martin blaast met nieuwe Vanquish V12 nieuw leven in

Hell yeah! 

Aan alle Greta’s en Anuna’s van deze wereld had Aston Martin afgelopen één boodschap, een dikke vette middelvinger en of we dit gebaar kunnen appreciëren. Waarom? Omdat Aston Martin als één van de enige constructeurs heeft begrepen dat, voor zij die het kunnen betalen natuurlijk, een V12 nog toekomst heeft. Zo lanceerde het de derde generatie Vanquish, op basis van de DB12, en die blijft trouw aan zijn V12.

Wat deze 5,2 liter biturbo oplevert? Zo maar eventjes 835 Britse raspaarden, 1000 Nm aan koppel en dit op de achterwielen. Hebben we al gezegd dat ook de bandenconstructeurs hiermee in de polletjes wrijven?

Of James Bond, net als in 2002 ‘Die Another Day’ in zijn volgende prent deze krachtpatser meeritst is nog niet geweten maar als er iemand is die weet hoe hij Britse raspaardjes kan temmen en doen verkopen, is hij het wel.

Oh ja, de prijs? Dat hebben we nog niet kunnen ontfutselen. Wat we wel weten is dat het in principe geen gelimiteerd model zal zijn maar dat er ook niet veel meer ruimte is dan 1.000 exemplaren per jaar te bouwen. Een beetje gelimiteerd dus…

 

You May Also Like

Bruut, bruter, bruutst: Toyota Yaris GRMN

Gazoo Racing Masters of the Nürburgring Leuk nieuws vanuit het autosalon in Tokio. Daar ...

BMW Motorrad stelt de nieuwe BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure en F 800 GS voor

Voor zij die op zoek zijn naar avontuur… De nieuwe BMW F 900 GS, ...

Ben je verzekerd bij 250km/u over de Duitse Autobahn?

Een vraag die iedere petrolhead zichzelf stelt… Wie, net als ons, soms in de ...