Chopard eert Jacky Ickx met Mille Miglia Classic Chronograph JX7

Een eerbetoon aan een Belgian Legend

Het Zwitserse horlogehuis Chopard eert de legendarische, Belgische autocoureur Jacky Ickx met een nieuw, stijlvol horloge. De nachtblauwe wijzerplaat van de Mille Miglia Classic Chronograph JX7 is geïnspireerd op de kleur van de iconische helm van Monsieur Le Mans met grote, witte geaccentueerde ogen. Het retro design van de wijzerplaat weerspiegelt een vintage dashboard. De sportieve, blauwe band is van rubber met een karakteristiek Dunlop profiel.

Chopard is al sinds 1988 World Sponsor en Official Timekeeper van de beroemde, Italiaanse Mille Miglia rally met klassieke sport- en raceauto’s. Co-President Karl-Friedrich Scheufele en ambassadeur Jacky Ickx delen een grote passie voor autosport en horloges. Hun 36-jarige vriendschap resulteert in een zevende creatieve samenwerking voor een exclusief horloge.

De dynamische chronograaf is voorzien van een automatisch en chronometer gecertificeerd uurwerk met een stop-seconden functie, tachymeter, datum en een comfortabele gangreserve van 54 uur. De drie subdials tonen de verstreken uren, minuten en seconden. Het uurwerk garandeert uiterste precisie en betrouwbaarheid voor een optimale race performance. Op de saffierglazen kastbodem is een stilistische afbeelding van de helm opgenomen.

Het horloge heeft een elegante kast van 40.5 mm in duurzaam Lucent Steel™, een gerecycled en ultrabestendig staal met een unieke glans. Chopard presenteert het stalen model als een Limited Edition van 250 exemplaren. Een tweede model, met een lunette, kroon en pushers van ethisch verantwoord geelgoud, is een Limited Edition van slechts 50 exemplaren. De prijs? Op aanvraag…

Meer info? www.chopard.com

You May Also Like

BR 03-92 Diver Black & Green Bronz: Duiken met een gouden randje

Een limited edition  Het verkennen van de diepzee vereist de juiste technische uitrusting. Hoe ...

Op huizenjacht met knapperd Leylah Alliet (Interview)

Wie ons al langer volgt, is ongetwijfeld de knappe Leylah Alliet, ooit Eerste Eredame ...

Alfa Romeo laat Giulia GTAm dit weekend debuteren in Grote Prijs F1 van Imola

Eregast… Aanstaande zondag 18 april om 15u00 gaat de tweede race van het wereldkampioenschap ...