MenStyle Weekend Tip: We Are All Ears in Gent met Evy Gruyaert

Evy Gruyaert en We Are All Ears bestormen op zondag 3 maart de stad Gent met een unieke actie om de kunst van luisteren terug in de schijnwerpers te zetten. Met een ware ‘luisterinvasie’ wordt meteen het goede voorbeeld gegeven door heel wat prominente figuren zoals premier Alexander De Croo en radiomaker Xavier Taveirne, die voor de gelegenheid hun oren wijd openspitsen om écht te luisteren. 

“Volgens ons onderzoek meent 86% van de mensen een goede luisteraar te zijn. We vragen ons af, klopt dit wel?” reflecteert Gruyaert. We Are All Ears is vastberaden om het bewustzijn over de impact van écht luisteren te vergroten en mensen aan te moedigen deze essentiële vaardigheid opnieuw te ontdekken.

De keuze voor 3 maart, Internationale Dag van het Gehoor, is symbolisch. “Veel horende mensen zijn eigenlijk doof,” merkt Gruyaert op, wijzend op de kloof tussen het fysiek kunnen horen en het daadwerkelijk luisteren.

“Luisteren verbindt, in elke laag van de samenleving”

We Are All Ears nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de luisterinvasie. Hiermee wil het de samenlevingen ook de bedrijfswereld aansporen om meer aandacht aan luisteren te besteden. “In een tijd waarin de wereld nood heeft aan verbinding, is luisteren de sleutel,” benadrukt Gruyaert. “Want luisteren verbindt, in elke laag van de samenleving.” Door deze actie hoopt We Are All Ears een breed publiek te bereiken en het belang van luisteren zowel in persoonlijke als professionele relaties te bevorderen.

We Are All Ears heeft breed draagvlak gevonden, van alledaagse burgers tot CEO’s en van non-profitorganisaties tot commerciële bedrijven. “De stroom aan positieve reacties bevestigt onze overtuiging dat er een diepe behoefte is aan meer luisteren en verbondenheid,” zegt Gruyaert.

Ook de politieke wereld draagt dit initiatief een warm hart toe. “Op 3 maart zal premier Alexander De Croo zich bij onze beweging voegen door met een luisterbankje door Gent te trekken. Hij zal het bankje op een openbare plek plaatsen en een luisterend oor bieden aan mensen die naast hem komen zitten,” aldus Gruyaert.

Bekende Vlamingen lenen hun oor, met premier De Croo op kop

Tijdens de Luisterinvasie op 3 maart nemen Evy Gruyaert en prominente Belgische figuren zoals premier Alexander De Croo, Mathias De Clercq (burgemeester), William Boeva (standup comedian), Joris Hessels (acteur, radio- en televisiemaker), Xavier Taveirne (radiomaker en voormalig nieuwsanker VRT), Wouter Torfs(voormalig CEO Schoenen Torfs en voorzitter van CAW), Anouk Lagae (voormalig CEO van Accent) en Hakim Chatar (DJ bij Studio Brussel) plaats op luisterbankjes in Gent. Voorbijgangers zullen worden aangemoedigd om zich naast hen te zetten voor een echt luisterend oor.

Over We Are All Ears

Gelanceerd door Evy Gruyaert, heeft We Are All Ears als missie de praatcultuur in onze samenleving en professioneel leven om te vormen naar méér luisteren. Via een reeks initiatieven en bewustmakingscampagnes, beoogt de organisatie het belang van authentiek luisteren te onderstrepen en zo bij te dragen aan het dichter bij elkaar brengen van mensen.

PRAKTISCH: 

Luisterinvasie met Evy Gruyaert, zondag 3 maart, om 14u
locatie: Stadshal, Poeljemarkt, Gent
Alle info op www.weareallears.be.

 

 

You May Also Like

MenStyle On Tour: Launch Range Rover Sport

In het prachtig domein van het Gravenkasteel in Grimbergen  We waren verheugd de officiële ...

Werelds Valentijnsweekendje in eigen land?

Valentijn! Tot in de verste uithoeken van de wereld vallen wonderlijke hotels te ontdekken. ...

Welke wijn slurp je best bij een overheerlijke zilte mossel?

Het mosselseizoen is begonnen  Als er iets is waar we elk jaar naar uitkijken, ...