Een Lamborghini Diablo in een nieuw jasje?

Dat kan met deze restomod van Eccentrica

Nadat we eerder als voorgerechtje al een paar voorproevertjes op ons bord hadden gekregen is de iconische Lamborghini Diablo gestoomd van het Italiaanse Eccentrica Cars nu in zijn geheel voorgesteld.

Niet nieuw is zijn 5,7 liter atmosferische V12 die wel wat extra gekieteld wordt tot 550 pk (en een koppel van 600 Nm). Ook aangepast zijn de versnellingsbak, remmen en ophanging. Zo schiet deze verjongde voor de weg gehomologeerde supercar in 3,5 seconden naar 100 en haalt hij een topsnelheid van 335 km/u.

Verder heeft hij naast een verjongingskuur ook een dieet ondergaan. Door extra in te zetten op lichte materialen als titanium en carbon krijgt de Eccentrica een pk-gewichtsverhouding aan van minder dan 2,9 kg/pk.

Eccentrica Cars bevestigt eveneens dat ze in totaal 19 exemplaren willen bouwen die natuurlijk allemaal uniek en tot op maat van de klant zullen worden afgebouwd. Dat heeft natuurlijk wel zijn prijs, 1,2 miljoen euro om precies te zijn. Oh ja, zonder donorauto. En eens je het geld hebt overgeschreven heb je nog een wachttijd van een dikke 16 maanden. Je moet er iets voor over hebben, toch?

 

You May Also Like

Pareltje Esthera Sarita heeft een nieuwe single uit

Wie kent er zangeres en model Esthera Sarita nog?  Eerst een kleine flashback. Wat ...

Vlaamse Pareltjes LXXX (80): Maxime Schellekens

Vlaanderen boven Neen, wij hebben het niet over politiek, daar zijn andere magazines voor ...

Nikkie, een knappe selfmade Nederlandse met een vermogen om van te duizelen

Het equivalent van een Euromillions zelf verdiend… Je kan hopen op tonnen geluk en ...