Bommetje op wielen: Smart #1 Brabus

Zotter moet het niet worden 

Wie Brabus zegt, zegt vooral een tuner van Mercedes-AMG modellen en ook een beetje extra aangeklede SMART-modellen. Nu de nieuwe Smart, de #1, bij de dealers staat, kan ook hier geen Brabus-versie ontbreken. Nu blijft het niet bij enkele exterieure elementen, ook onderhuids wordt er aan de #1 gesleuteld, en dat voor een meerprijs van een kleine 8.000 euro.

Maar wat krijg je hiervoor? Wat rode accenten hier en daar, dikkere luchthappers én een extra motor op de vooras. Zo breidt deze vinnige jongen zijn piekvermogen uit van 272 naar 428 pk. Dat moet het geheel in minder dan 4 seconden naar 100 katapulteren (3,9 om precies te zijn). Gekker moet het niet worden.

Nadeel van al dat geweld? Het rijbereik. Dat moet teren op een accupakket van 66 kWh, waar je in ideale omstandigheden 400 kilometer ver geraakt. Maar we gaan niet onnozel doen, met zo’n bommetje rij je nooit in ‘ideale’ omstandigheden.

Hoe hij effectief rijdt? Dat komen we binnenkort te weten want een test dringt zich op. Oh ja, de kostprijs? 47.995 euro

You May Also Like

MenStyle Road Test: Audi RS3

De ideale driftkikker… en dan hebben we het niet alleen over de kleur Of ...

Mongrip, het luxe polsbandje met F1-roots

Het modeaccessoire voor echte petrolheads We gaan terug tot 2016 wanneer de Braziliaanse autocoureur ...

Het einde van het atmosferische V12-tijdperk: Lamborghini Invencible en Autentica

Een eerbetoon We pinken een traantje weg want net voor de Italianen met de ...