Bommetje op wielen: Smart #1 Brabus

Zotter moet het niet worden 

Wie Brabus zegt, zegt vooral een tuner van Mercedes-AMG modellen en ook een beetje extra aangeklede SMART-modellen. Nu de nieuwe Smart, de #1, bij de dealers staat, kan ook hier geen Brabus-versie ontbreken. Nu blijft het niet bij enkele exterieure elementen, ook onderhuids wordt er aan de #1 gesleuteld, en dat voor een meerprijs van een kleine 8.000 euro.

Maar wat krijg je hiervoor? Wat rode accenten hier en daar, dikkere luchthappers én een extra motor op de vooras. Zo breidt deze vinnige jongen zijn piekvermogen uit van 272 naar 428 pk. Dat moet het geheel in minder dan 4 seconden naar 100 katapulteren (3,9 om precies te zijn). Gekker moet het niet worden.

Nadeel van al dat geweld? Het rijbereik. Dat moet teren op een accupakket van 66 kWh, waar je in ideale omstandigheden 400 kilometer ver geraakt. Maar we gaan niet onnozel doen, met zo’n bommetje rij je nooit in ‘ideale’ omstandigheden.

Hoe hij effectief rijdt? Dat komen we binnenkort te weten want een test dringt zich op. Oh ja, de kostprijs? 47.995 euro

You May Also Like

Configureer nu jouw Alfa Romeo Giulia GTA/GTAm

Ook de prijzen zijn nu gekend… Alfa Romeo viert zijn 110 jaar en doet ...

Fiat gaat de schattige toer op met zijn Topolino

Een missie om voor duurzame mobiliteit te ontwikkelen voor steden  FIAT zet zijn missie ...

DS4 komt als mooie cross-over

Oui monsieur Op Bugatti na halen we maar zelden een wagen van Franse makelij ...