Mercedes-Maybach S680 ‘Haute Voiture’, haute couture op wielen

En waar beter dan in Dubai trek je er het doek af? 

Een ideale plaats om een nieuw, exclusief, gelimiteerd en bijgevolg duur model te lanceren? Dan moet je in het golfstaatje Dubai zijn. Dat heeft Mercedes-Benz goed begrepen en ze trokken het doek af de S680 ‘Haute Voiture’, een tot 150 stuks gelimiteerde Mercedes-Maybach S680 geïnspireerd op haute couture.

En zoals het een Mercedes-Maybach hoort is ook de S-klasse ‘Haute Voiture’ geen verrassing als het gaat om een luxueuze afwerking, edele materialen en handgemaakte in het oog springende details waaronder een genummerde badge.

Binnenin zien we vooral veel wit hoewel ook wat ‘nautisch blauwe’ en ‘roségouden’ tinten van het exterieur ook terugkomen. Andere nieuwigheden zien we in het MBUX-infotainmentsysteem. Dat kreeg nieuwe graphics met meer glitter en glamour. De zilveren champagneglazen van een ‘normale’ Mercedes-Maybach worden vervangen door roségouden exemplaren. Verder is er ook een bijpassende en extravagante tassenset die het geheel compleet maken… alles om Maybachs verfijnde luxe extra in de verf te zetten.

Het exterieur van de gelimiteerde S680 wordt gekenmerkt door een donkerblauwe bovenkant en roségouden onderkant. De wielen zijn dan weer altijd donkerblauw. En vergeet een statisch op de grond geprojecteerde instapverlichting, bij deze S680 is dit geanimeerd.

Of we er eentje in België zullen kunnen spotten? Goei vraag want aangezien de lancering in Dubai is gebeurd, zullen er ongetwijfeld al een pak sjeiks een bestelbon voor deze luxueuze limousine met de 6-liter V12 biturbo van 604 pk hebben ondertekend. Kostprijs van dit ultiem collectie-model? Voorlopig onbekend al zal het ongetwijfeld een pak meer zijn dan de vanafprijs van 234.982 euro voor een ‘normale’ S680.

 

You May Also Like

Hier is de nieuwe Lamborghini Revuelto

Een V12 aan de stekker als opvolger voor de Aventador De laatste Aventador is nog ...

Bentley komt met heerlijke 4.0-liter V8 instapper

Het kleinere sportieve broertje van de Bentley Flying Spur 6.0-liter W12 Of hoe je ...

Een BMW M760 LI V12 met Rolls-allures

25 stuks aan 330.000 euro per stuk Wie een BMW-dealer binnenstapt en op zoek ...