KTM X-Bow GT-XR, een speelgoedje voor de openbare weg

Hij wordt straatlegaal

Wij gaan al even terig tot 2020 wanneer KTM zijn X-Bow GT2 lanceerde, een 500 pk sterk monster dat slechts 1.250 kilogram op de weegschaal brengt. Enig nadeel, hij mocht alleen gebruikt worden op circuit. En daar hebben de mannen van KTM nu iets op gevonden.

 

Zo komen ze nu met een Cross Bow (zo spreek je X-Bow uit) GT-XR. Ook hier vinden we het gekende chassis dat mede ontwikkeld werd door Dallara en dat voortgestuwd wordt door een drukgevoede Audi vijfpitter.

 

Deze achterwiel zaangedreven vijfpitter levert 580 Nm aan koppel en doet het geheel in 3,4 spurten naar 100. De topsnelheid bedraagt 280 km/u. In vergelijking met zijn circuitbroertje, heeft de GTX is de X-Bow GT-XR wat lager gepositioneerd. Wel herkenbaar, de in alcantara beklede sportzetels, een afneembaar stuur.

Soit, plezant speelgoed maar, zijt voorzichtig op de baan he!

You May Also Like

De nieuwe BMW M 1000 R voldoet aan de hoogste eisen

Zowel op de landelijke wegen als op het racecircuit “De M R is het ...

Brabus doorbreekt magische grens van 1.000 pk met nieuwe raket

Hier is de Brabus Rocket 1000 Voor wie de Mercedes-AMG GT 63 S E ...

MenStyle Road Test: Subaru XV

Nummer twee uit onze drieledige Subaru Test dit najaar… Of we in onze Japanse ...