Peugeot lanceert zijn nieuwe en trendy 408

Onverwacht anders

Gezinsuitbreiding bij Peugeot waar we nu de nieuwe 408 mogen verwelkomen. En wie denkt aan de 40-reeksen van vroeger moeten we misschien teleurstellen want deze 408 heeft weinig te maken met de modellen van weleer. Zo is deze fastback meer gelinkt aan de eerder gelanceerde 308.

Zo delen de 308 en 408 zowat de helft van hun componenten van bijvoorbeeld de lichtunits naar de motorkap tot de wielophanging. Ook binnenin vinden we dezelfde dingen terug zoals de stoelen en het complete dashboard.

Toch oogt de 408 totaal anders. Hij is groter en mag 32 cm in de lengte en 4 cm in de breedte uitzetten ten opzichte van zijn kleinere broertje. Ook ligt de daklijn zo’n 4 cm hoger boven de grond, 1,48 meter om precies te zijn. Dit maakt dat er ook meer binnenruimte is waar de rijder en (tot) vier passagiers alleen maar van zullen profiteren.

En nu we het toch over het binnencompartiment hebben, de aankleding van de 408, die volgens de Fransen zich moet positioneren tussen de 308 en 30008, is luxueuzer en maakt dat het volledige geheel zich ook hoger positioneert in de markt met als doel een gooi te doen naar een breed publiek dat op zoek is naar een premiumgevoel.

De 408 gaat nog deze zomer in Frankrijk in productie en zal daar deze herfst al verkrijgbaar zijn. In België verwachten we deze fastback pas begin 2023. Er zal een keuze zijn tussen een 1.2-driecilinder van 130 pk en een plug-in hybride-aandrijflijn van 180 of 225 pk. Diesels lijken volledig verleden tijd want daar wordt met geen woord over gerept. Ook een volledig elektrische variant staat op de planning al moeten we daar ongeveer nog een jaar extra op wachten.

You May Also Like

Alfa Romeo viert vandaag zijn 110e verjaardag!

110 jaar automobiel meesterschap gevierd in België Ontkurk de champagne, Alfa Romeo viert vandaag ...

Jaguar eert legendarische E-Type met gelimiteerde F-Type

Het icoon blaast 60 kaarsjes uit… Vraag aan Jag-fans om één iconisch exemplaar te ...