AMG viert 55 jaar met waanzinnige GT Track Series

Nog zotter dan de Black Series…

Het regent verjaardagen de laatste tijd. Na BMW, die hun M-afdeling en zijn vijftigste verjaardag niet onopgemerkt zal laten voorbijgaan, is het 260 kilometer verder in Affalterbach, bij Mercedes-AMG ook feest. Daar blazen ze vijfenvijftig kaarsjes van de verjaardagstaart. Anders dan bij BMW bouwde AMG, opgericht in 1967 door Hans-Werner Aufrecht en Erhard Melcher, in eerste instantie zelf racemotoren alvorens nauw samen te werken met Mercedes. Pas in 2005 werd het volledig door die laatste ingelijfd.

Soit, 55 jaar en dat mag gevierd worden met een speciale gelimiteerde versie van de AMG GT, de de AMG GT Track Series oftewel een nog straffere Black Series, maar dan enkel en alleen bedoeld voor het circuit. Gelimiteerd? Tja, zoals je al kan vermoeden moet er een verwijzing zijn met AMG’s verjaardag en dus rollen er slechts 55 exemplaren van de band.

Onderhuids vinden we de gekende 4.0-liter V8 die wat extra gekieteld wordt en tot 734 pk en 850 Nm aan koppel op de achteras loslaat. Dat is 14 paardjes en 50 Nm méér dan in de ‘normale’ AMG GT Black Series! Nog een verschil, in tegenstelling tot de Black Series waar je schakelt met de gekende AMG SPEEDSHIFT DCT 7G, schakel je in de Track Series met een sequentiële Hewland HLS zesbak.

De met de hand gebouwde gelimiteerde oplage van 55 stuks die nooit op de openbare weg te zien zullen zien moeten per stuk €367.918 euro exclusief BTW en inclusief airconditioning gaan kosten. Of er nog extra opties zijn? Ja hoor, denk maar aan een reserve-onderdelenkit, een helm- en stoelventilatiesysteem, drinkvoorziening voor tijdens het rijden en een overlevingscel (inclusief kotszakje?) als je ook een passagier wilt meezuilen.

You May Also Like

Cupra Formentor VZ5 Taiga Grey, laat het beest los

De echte baby-Urus?  Heren, en ook dames, die Cupra wat kennen hebben ongetwijfeld al ...

Lamborgini lanceert LPI 800-4 voor Countach’ 50ste verjaardag

De legende leeft voort… Vijftig jaar na de LP400 is er nu de Countach ...

MenStyle On Tour: Lancering Alfa Romeo 33 Stradale in Milaan

Een wedergeboorte waar wij instant wild van worden  En of we uitkeken voor een ...