Is een Bugatti Chiron Sport over een kletsnatte Nordschleife sturen een goed idee? (Video)

De mannen van Top Gear zochten het uit

Helaas, wij krijgen zulke telefoontjes nog niet, (Bernard, als je dit leest… stuur ons een berichtje) maar de mannen van TopGear wel. Zij kregen de kans om een dagje op stap te gaan met de Bugatti Chiron Sport. Een korte check op Google Maps leerde de dekselse rekels dat je dan van de fabriek in Molsheim naar de Nürburgring kunt rijden… én terug!  En zo gingen ze met een 3,2 miljoen knaken kostende hypercar een dagje Touristenfahrten op de Nordschleife.

Hoeveel keer ze moesten tanken? Geen idee maar de kans is reëel dat dit niet bij één tankbeurt gebleven is als je in onderstaande video kan zien dat ze zowaar 340km/u aftikten op de Duitse Autobahn. Ondanks de hulp van Le Mans-laureaat en Bugatti testrijder Andy Wallace bleek het toch geen sinecure te zijn om de 1.600 pk sterke bolide in bedwang te houden (zie video op 9’40”) op de kletsnatte Ring tussen andere ‘Shumachers-voor-één-dag’.

Kijk maar mee…

Cover: Bugatti

You May Also Like

MenStyle Road Test: Volvo V60 T6 Recharge

Zweedse degelijkheid Is het niet Duitse degelijkheid? In principe wel maar als we Volvo ...

MenStyle Road Test: Audi RS3

De ideale driftkikker… en dan hebben we het niet alleen over de kleur Of ...

Mini Electric mosaert, wanneer automotive & fashion hand in hand gaan

Formidable MINI Belux en het Belgische creatieve label mosaert, waar onder andere Stromae één ...