Is een Bugatti Chiron Sport over een kletsnatte Nordschleife sturen een goed idee? (Video)

De mannen van Top Gear zochten het uit

Helaas, wij krijgen zulke telefoontjes nog niet, (Bernard, als je dit leest… stuur ons een berichtje) maar de mannen van TopGear wel. Zij kregen de kans om een dagje op stap te gaan met de Bugatti Chiron Sport. Een korte check op Google Maps leerde de dekselse rekels dat je dan van de fabriek in Molsheim naar de Nürburgring kunt rijden… én terug!  En zo gingen ze met een 3,2 miljoen knaken kostende hypercar een dagje Touristenfahrten op de Nordschleife.

Hoeveel keer ze moesten tanken? Geen idee maar de kans is reëel dat dit niet bij één tankbeurt gebleven is als je in onderstaande video kan zien dat ze zowaar 340km/u aftikten op de Duitse Autobahn. Ondanks de hulp van Le Mans-laureaat en Bugatti testrijder Andy Wallace bleek het toch geen sinecure te zijn om de 1.600 pk sterke bolide in bedwang te houden (zie video op 9’40”) op de kletsnatte Ring tussen andere ‘Shumachers-voor-één-dag’.

Kijk maar mee…

Cover: Bugatti

You May Also Like

Instapper Mercedes-AMG SL heeft F1-DNA

Een elektrische turbocompressor op 48 volt Vergeet de V8, de Mercedes-AMG SL 43, de ...

Te Koop: (Mercedes-Benz G63 AMG) MANSORY X PHILIPP PLEIN

Voor echte bazen… Noem een echte ‘bazenkar’ en je komt vaak uit bij de ...

MenStyle Roadtest: New Abarth 595 Pista, onze geknipte speelkameraad

Het geknipte speelkameraadje voor stoere jongens We hadden ooit al eens het genoegen een ...