Met deze tips bouw jij de badkamer van jouw dromen

Of laat je ze bouwen natuurlijk…

Wij zijn in dat laatste geval aangezien onze handen linkser dan links staan. Maar het is niet omdat wij geen handige Harry’s zijn, we niet kunnen meedenken natuurlijk. Laat duidelijk zijn, bouwen en verbouwen kan een moeilijke opgave zijn. Bepaalde keuzes die je nu maakt zullen je de komende tien, vijftien of zelfs twintig jaar en verder achtervolgen. Zo ook bij de keuze van een badkamer. Wij geven je alvast een paar tips.

Tip 1: Kies voor het juiste design

Of beter gezegd… verloochen jouw stijl niet. Heb je een bepaalde smaak? Trek deze dan zeker door naar jouw badkamer. Een badkamer kan een intiem plekje in het huis zijn waar jij en de rest van het gezin toerust kan komen. Languit in bad na een stressvolle dag? Een verkwikkende douche na het sporten? Een badkamer dient naast zijn praktische invulling ook om te genieten. En genieten, dat doe je pas als je jezelf erin thuisvoelt. Een badkamer kopen is dus meer dan alleen denken aan het praktische. 

Tip 2: Kies voor lichte kleuren

Met kleur kan je spelen. Voor kleinere ruimtes in huis, zoals bijvoorbeeld de badkamer, speelt het vaak zelfs een cruciale rol. De kleur bepaalt naast de uitstraling ook grootte, of beter, hoe groot de badkamer lijkt. Wil je een ruimtelijk effect? Ga dan voor lichte kleuren gebruiken. Die zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt. Bijkomend voordeel, je zal ze ook veel minder snel beu worden. Dat scheelt dan weer een paar potten verf of nieuwe tegels binnen een paar jaar.

Tip 3: Creëer een comfortabele badkamer

Een badkamer mag nog zo mooi zijn, als ze niet comfortabel is, heb je er niks aan. Wees je dus bewust van de afmetingen van ja badkamer en wat je ermee kan doen. In een badkamer van zes vierkante meter pleur je best geen ligbad en een WC als je begrijpt wat we bedoelen. Een badkamer moet zowel in ruimte als technische gezien comfortabel zijn. Er zijn verschillende dingen die er voor kunnen zorgen dat een badkamer jou een comfortabel gevoel geeft. Kijk wat de ruimtes toelaten en maak een weloverwogen keuze. Ga je voor een groot bad? Heb je graag in inloopdouche met regendouche? Ben je de afzuiging en ventilatie niet vergeten? Weet, een goede afzuiging zorgt ervoor dat de stoom niet blijft hangen.

Tip 4: Een beetje luxe kan geen kwaad

Goede, comfortabele bad kamers gaan jaren mee. Kijk dan ook niet op die paar eurootjes meer. Ok, blijf jouw budget trouw maar weet dat die ene, misschien iets duurdere, investering je op termijn misschien meer oplevert en dat je er ook langer van kunt genieten. Iets wat vaak ‘vergeten’ wordt, of waar te vaak op beknibbeld wordt is verlichting. Zorg voor de juiste hoeveelheid licht zodat je niet hoeft te vloeken op het moment je je klaarmaakt voor een drukke stressvolle werkdag of een ontspannen avondje uit. Kies ook genoeg kastruimte. Een nette opgeruimde badkamer oogt veel beter dan eentje met overvolle wastafels.

Tip 5: denk aan de toekomst

Je hoort het misschien niet graag maar je wordt ook ouder. In de wetenschap dat je een badkamer koopt voor misschien wel de komende twintig jaar kan je er nu best al rekening mee houden. Komen er nog kinderen (bij)? Wil je ook op oudere leeftijd in jouw woning blijven zonder veel te hoeven aanpassen? Denk vooruit en bespaar ook hier op lange termijn extra verbouwen én kosten uit.

Genoeg over re-no-veren, het wordt re-nu-veren. Succes!

Foto’s: Unsplash

You May Also Like

Eten voor echte venten, Recensent Mister C. op culinaire boef (1): Het Jagershof in Ursel

Vergeet Michelin-sterren… dit is wat echte venten willen! Culinaire gidsen? Zo zijn er ondertussen ...

Bang & Olufsen en Ferrari bundelen krachten met heerlijke collectie

Hebbedingetjes voor de man die houdt van het steigerend paardje  Vandaag kondigt Bang & ...

Corona-Tip: Laat je knippen door iemand die je normaal inhuurt om te wippen (video)

(schaam)haartjes in de plooi… “We mogen wel wippen, maar niet de haren laten knippen”. ...