Limited Edition DS 3 Crossback Faubourg verlegt de grens

DS… elegantie ten top!

Saint-Honoré en zijn luxe boetieks, Saint-Germain en zijn hoge plaatsen van intellectueel leven of Saint-Antoine en zijn werkplaatsen met uitzonderlijke know-how, de oude Parijse voorsteden hebben door de eeuwen heen de stad Parijs gevormd.
Vanuit dit eclecticisme, dat de excellentie van de Franse hoofdstad heeft opgebouwd, heeft DS Automobiles een DS 3 CROSSBACK FAUBOURG Limited Edition bedacht die zowel chic als technologisch is, en altijd het kenmerk draagt van de verfijning en expertise van het Merk.

Deze Limited Edition is gebaseerd op de BASTILLE-afwerking en krijgt extra verfijningen en technologische uitrustingen. In deze specifieke definitie is het interieur voorzien van met basaltzwart generfd leder beklede stoelen, vergezeld van een met de hand omwikkeld, volnerf lederen stuurwiel en een lederen pookknop. Het dak kan worden afgewerkt in een keuze van lichte of donkere kleuren. De demonstratie van de uitzonderlijke expertise van DS Automobiles wordt gecompleteerd door het guillocheerwerk Clous de Paris, de TEP-decoraties in Basaltzwart leder op het dashboard en de deurpanelen, en de aanwezigheid van dik overkappingsmateriaal voor en achter.

Aan de buitenkant onderscheidt de DS 3 CROSSBACK FAUBOURG zich, naast lichtmetalen 17-inchwielen MADRID, getinte achterruiten en een voorruit met verchroomde DS WINGS rond een matzwarte grille, door een verchroomde kraal op een klep met de aanduiding CROSSBACK en verchroomde oogkleppen met aan het uiteinde het DS-logo.

De vlakke deurgrepen en de onzichtbare ruitenwissers, weggewerkt in de carrosserie, onderstrepen het avant-gardistische design van de DS 3 CROSSBACK FAUBOURG.

De DS 3 CROSSBACK FAUBOURG is uitgerust met het NAVIGATION infotainmentsysteem op een groot 10,3″ HD-touchscreen met realtime verkeersinformatie dankzij de TomTom Traffic-service en gevarenzones. Aan de voet van de middenconsole doet het vak dienst als draadloze smartphone-oplader. Een tweede USB-aansluiting in de middenarmsteun vervolledigt de standaarduitrusting.

Naast de automatische airconditioning, de parkeerhulp voor en achter en de SOS & ASSISTANCE-diensten, bedoeld om nood- of hulpoproepen te doen en onderhoud op afstand te vergemakkelijken, biedt de DS 3 CROSSBACK FAUBOURG PROXMITY KEYLESS Entry & Start om het contact te vergrendelen, te ontgrendelen, te starten en uit te schakelen zonder de sleutel uit het slot te halen.

Motorisatie

Door in de afgelopen drie jaar vier titels in de Formule E te veroveren, heeft DS Automobiles zijn expertise in elektrificatie bevestigd. De DS 3 CROSSBACK E-TENSE, de enige 100% elektrische auto in zijn segment, is ook beschikbaar in deze FAUBOURG Limited Edition met dezelfde voordelen: geen CO2-uitstoot, een motor van 100 kW (136 pk), een batterij van 50 kWh, een WLTP-goedgekeurde actieradius van 341 km, snelladen tot 80% in 30 minuten bij geschikte laadpunten en volledig laden in 5 uur met de 11 kW-boordlader.

Met automatische transmissies bestaat het gamma uit de PureTech 130 Automatic en BlueHDi 130 Automatic motoren. Met handgeschakelde versnellingsbak zijn de PureTech 100 Manual en BlueHDi 110 Manual motoren beschikbaar.

Er zijn acht kleuren beschikbaar: Millenium Blue, Crystal Pearl, Pearl White, Ruby Red, Black Perla Nera, Platinum Grey, Artense Grey en Banquise White, met vier dakkleuren op maat.

De DS 3 CROSSBACK FAUBOURG, die in de fabriek van Poissy in de Parijse regio wordt geproduceerd, heeft een prijs vanaf €28.900 BTW incl.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Citroën AMI

Dwars door Brussel Wat is AMI? Eén van de oplossingen in het elektrische offensief ...

Is een Bugatti Chiron Sport over een kletsnatte Nordschleife sturen een goed idee? (Video)

De mannen van Top Gear zochten het uit Helaas, wij krijgen zulke telefoontjes nog ...

Maserati MC20 Roadster laat zich zien

Als gecamoufleerde dakloze Maserati MC20 De Maserati Corse 2020 (MC20) heeft één doel, Maserati ...