Simple Sophie, het enige kwalitatieve kasjmier label in België

Eenvoud, elegantie en kwaliteit

Fan van kasjmier? En koop jij graag Belgisch? Dan hebben we goed nieuws want Simple Sofie, een jong Belgisch kledingmerk, biedt 100% kasjmier die schoonheid en comfort combineert én, belangrijk, gemaakt mét respect voor de natuur onder het motto “Respectfully Made For Beautiful Souls”.

De ontwerpers van Simple Sophie laten zich inspireren uit de vele reizen die ze gemaakt hebben waaronder Mauritius en Madagaskar, eilanden die kenmerkend zijn voor hun schoonheid en waar creativiteit de vrije loop kent. Verder zit er ook een Italiaans tintje in de creaties met dank aan de technische kennis en respect dat dit land heeft voor kasjmier. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de productie van dit Belgisch label na een kleine omzwerving in Mauritius (wat na de uitbraak van COVID-19 niet meer mogelijk was) is neergezet in ambachtelijke Italiaanse fabrieken.

Die fabrieken gaan prat op de leuze kwaliteit boven kwantiteit. En die kwaliteit gaat hand in hand met het 100% werken met ‘Todd & Duncan cashmere’. Het Schotste merk zet al meer dan 150 jaar de traditie voort van het produceren van uitzonderlijke garens. Een deel van hun geheim schuilt in de zuiverheid van Schots water, dat een kwaliteit van verven en wassen garandeert die over de hele wereld wordt erkend.

Wat de ambities zijn van het jonge Belgische merk? Naast de Simple Sophie-boetiek, gelegen in Knokke willen ze er ook nog openen in Zwitserland, in Kaapstad (Zuid-Afrika) en in een bekend Italiaans skigebied. Uiteraard kan ook een webshop, die weldra opent, niet ontbreken. Verder zijn er ook al vergevorderde ideeën om een homewear-collectie, met accessoires op de markt te brengen en zijn de eerste contacten met andere Belgische designers gelegd.

Meer info over Simple Sophie vind je op de website.

SIMPLE SOPHIE CASHMERE from Etvonweb on Vimeo.

You May Also Like

Motorola lanceert Edge+ met 108MP camera

En dat is nog lang niet alles… “Say goodbye to the same old, and ...

Met deze Louis Vuitton vlieger je als een baas

Eentje voor Zoute strand?  Al meer dan 150 jaar voorziet Louis Vuitton de wereld ...

Gezocht: 2 modellen om te gaan shooten in Spanje voor Vlaams lingeriemerk Shartelle

Who’s in? Al altijd gedroomd om model te staan in het buitenland? Lingerie “Shartelle” en ...