Carbon 1 MK II, de F1 van de smartphones

De eerste smartphone ter wereld uit carbon fiber

Het Duitse tech-bedrijf Carbon Mobile lanceert na jaren experimenteren zijn topmodel, de Carbon 1 MK II. Een smartphone die als eerste ter wereld een ‘monocoque’ design van koolstofvezel krijgt, materiaal dat je vooral terugvindt in de ruimtevaart en in de autoindustrie. Verder bevat deze ‘carbonnen’ ook 7 keer minder plastiek dan de gemiddelde smartphone en is het design maar liefst 25% dunner en 35% lichter dan bijvoorbeeld een iPhone 11.

Waarom niemand ooit eerder op dit gedacht kwam? Wel, koolstofvezel is normaal gezien niet echt een geschikt materiaal voor devices. Het elektromagnetische karakter van carbon maakt dat het ook signaal blokkerende eigenschappen heeft. Het heeft dan ook jaren gekost dit euvel op te lossen.

“Vandaag is een hele speciale dag voor ons. We hebben jarenlang ontzettend hard gewerkt en nu kunnen we onze smartphone eindelijk laten zien aan de wereld. Met Carbon Mobile willen wij de gevestigde orde uitdagen tot een nieuwe standaard in het gebruik van geavanceerde materialen zoals koolstofvezel. De introductie van de Carbon 1 MK II is een eerste impuls richting een meer duurzame en superieure manier van productie, waarbij wij als Europese ontwikkelaar het voortouw willen nemen.”, aldus Firas Khalifeh, grote baas bij Carbon Mobile.

Naast de monocoque in carbon is er verder nog gebruik gemaakt van de betere materialen. Zo is er ook een aangepaste versie van het glas (slechts 0,4 mm dik). Deze glassoort biedt een grotere valbescherming. Handig als je net als ons vaak zeep in de handen hebt en je meer aan het smartphoneslingeren bent als de gemiddelde gebruiker.

Onderhuids zit een processor met 8 GB RAM en 256 GB intern geheugen. Verder is er ook nog het dubbele 4K camerasysteem van 16MP en de selfiecamera van 20MP aan de voorkant. De lancering is voorzien vanaf 12 maart. Kostprijs? 799 euro… kan slechter, niet?


Bron: PureLuxe.nl

You May Also Like

OnePlus lanceert gloednieuwe OnePlus 10T 5G en OxygenOS 13

New York, daar was het te doen Vandaag lanceert het wereldwijd actieve technologiemerk OnePlus ...

Hisense brengt het stadiongevoel thuis met zijn EURO 2020 nieuwe tv-toestellen

Daar de Grote Markt geen optie zal zijn… Wat hebben wij afgelopen jaar al ...

Minimaal ontmoet Maximaal in de nieuwe Motorola razr 5G

Verniewend… We zaten gisteren op de eerste rij om het allernieuwste snufje van Motorola ...