Een e-bike? Top voor de conditie! 

Heb jij al een E-bike op de kop getikt? Wat, te sportief voor zo een exemplaar? Wist je dat een E bike uitstekend is voor de conditie? Wij geven je alvast enkele overtuigende argumenten mee om een elektrische stalen ros in huis te halen. 

Je fietst een stuk vaker

Ok, je mag dan wel een beetje hulp krijgen van een elektrische motor, je kiest met een E bike wel vaker voor de fiets. Die afstand die je vroeger voor de auto deed kiezen, doe je gezwind met een e-bike. Je fietst bovendien een stuk verder dan je met een ‘gewone’ fiets zou doen. Reken maar dat je fysiek er wel bij vaart. 

Werken aan je overgewicht 

Waar een gewone fiets met overgewicht hijgen en puffen is, is het rijden met de elektrische fiets een stuk aangenamer. Je belast je hart een stuk minder en werkt op een rustige manier aan je conditie. Elke dat een kilometer of 10 is perfect. Bovendien vormt een brug geen martelgang en kom je niet bezweet als een otter op je werk toe. 

Draag bij aan het milieu

In een tijd van klimaatmarsen en groene rakkers is het natuurlijk mooi meegenomen dat je met je e-bike een steentje bijdraagt. Je laat je vervuilende patserbak immers staan om een ritje te maken met de elektrische fiets. Net iets minder imponerend, maar geen CO2-uitstoot! 

Hop die fiets op 

De tijd dat elektrische fietsen spuuglelijk waren ligt ook alweer een tijdje achter ons. Niet alleen zijn elektrische fietsen een stuk betaalbaarder geworden, ze zien er ook een stuk beter uit. Er zijn echt wel pareltjes. Waarop wacht je dus om een nieuwe fiets te gaan halen?

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

2240 Social Club brouwt nu ook artisanale spirits ‘on demand’

Op maat van bedrijven, resto’s tot festivals… Het Antwerpse bedrijf 2240 Social Club met ...

Deze heerlijke Glenmorangie-cocktails mogen vanavond niet ontbreken

Met dank aan Glenmorangie Highland Single Malt Scotch Whisky Twee jaar geleden maakten we ...

Nooit meer je gsm of portefeuille kwijt dankzij Ekster 3.0

De Ekster smart wallet 3.0 is de perfecte musthave voor mannen. Deze smart wallet ...