Yannick Somers

Influencer Yannick Somers is living the good life!

Het is dat we ons lijf niet mee hebben, of we hadden misschien ook wel meegedaan aan de wedstrijd om de nieuwe Coca Cola man te worden. Jammer genoeg deden we dat niet, zeker als we het parcours van Yannick Somers bekijken. Deze rekel deed wel mee, werd opgepikt en is nu fulltime influencer. Een bestaan van sporten, foto’s nemen, mails beantwoorden, poseren en feestjes afschuimen. Of beelden we ons dat maar in? Weet je wat, we vragen het hem zelf, want Yannick is een sympathieke kerel en die maken tegenwoordig tijd voor Whatmatters!

Hoi Yannick, wat vreet jij nog zo eigenlijk godganse dagen uit?

Ik wil jullie niet jaloers maken heren, maar momenteel ben ik gewoon fulltime influencer. Mijn dag ziet er ongeveer als volgt uit: ‘s morgens ga ik fitnessen omdat ik het toch wel belangrijk vind om fit te zijn, nadien beantwoord ik mijn mails en dan, meestal in de namiddag heb ik meetings of een event. Het gebeurt ook wel dat ik boodschappen doe voor mijn grootmoeder ?

Nu breken we onze beide klompen. WAT een leven, waarom moeten wij de hele dag liggen klooien voor een habbekrats? Jens, we doen wat fout jongen! Soit, we zetten ons er wel over. Voel je je op en top influencer Yannick?

Nee, zo voel ik me eigenlijk niet. Ik draag qua fashion eigenlijk best veel basics en probeer er iets speciaal aan toe te voegen. Het belangrijkste is dat mensen zich goed in hun outfit voelen en ze die met overtuiging dragen.

Correct! Wij dragen nog altijd met veel plezier onze comfortabele Buffalo’s en zijn daar zeer tevreden. Hoe zou je je stijl dan omschrijven?

Best wel basic met soms een speciale twist.

Nu ben je onze persoonlijkheid aan het beschrijven, je kent ons! Hoe ben je eigenlijk in heel dat influencer gebeuren gerold?

Het klinkt misschien raar, maar door aan een Coca Cola wedstrijd mee te doen, waarvoor een vriend me had ingeschreven. Dat is al een paar jaar geleden, maar ik zat toen bij de laatste 10 voor een reclamespot en dat heeft me misschien wel een duwtje in de rug te geven.

Te zeggen dat we buiten alcohol, ook Coca Cola met liters verzetten op de redactie, maar ons eens bellen … Bon, Yannick, eerlijk: hoeveel tijd besteed je aan je uiterlijk?

Ik ben niet de man die uren crèmes gaat liggen smeren. Voor het slapen gaan smeer ik wel wat bio oil op mijn gezicht, maar daar blijft het ook grotendeels bij. Daarnaast vind je me wel heel geregeld in de fitness en ik boks ook.

Lijkt ons niet onmogelijk voor de gemiddelde sterveling. Wat zou je die trouwens willen meegeven als tip?

Dat ze vooral moeten doen waar ze zich goed bij voelen, dat is het allerbelangrijkste en de rest komt vanzelf als je in jezelf gelooft.

Amen, maak ons nog wat groener van jaloezie Yannick: wat is het mooiste wat je als influencer al hebt meegemaakt?

Het mooiste was toch wel de trip naar Ibiza. Maar ik kan door mijn populariteit op Instagram meer en meer op reis, zo was ik recent nog in Milaan. Die campagnes mogen gerust nog meer mijn richting uitkomen.

Als je 2 minkukels nodig hebt om je koffers te dragen, wij kunnen! Welke andere influencers inspireren jou?

Ik kan er wel een aantal appreciëren: Matthias Geerts, Dennis Van Peel, Homme Sauvage en Domien Loubry. Bij de vrouwen zijn het er te veel om op te noemen.

Dekselse deugeniet! Die rekels kennen we! Heb je in je drukke bestaan nog tijd om hotspots te ontdekken?

Ik heb niet echt vaste plekjes. Ik test graag nieuwe dingen uit. Als ik dan 1 vaste zaak moet opnoemen is het Munch in Antwerpen. Ik let op mijn eten en dan zit je daar perfect. Qua fashion is Scotch and soda toch wel één van mijn favoriete, maar ik combineer verschillende merken. Je zal me zelden in een outfit van één merk zien.

We noteren het en waarschijnlijk tientallen vrouwen met ons. Wat is voor jou pure luxe?

Simpel, op een warm eiland zitten en niets moeten doen!

Tgoh, als we het goed begrijpen leef je hier dan je droom, behalve het weer. Het is je gegund! Of steek je veel tijd in heel dat influencer gebeuren?

Moeilijk om te zeggen, want eigenlijk is ook dat sporten al een deel van mijn werk. En heel de dag door ben ik wel aan het mailen, foto’s aan het nemen op bepaalde spots die nog niet iedereen heeft en ’s avonds schuim ik events af. Veel mensen zouden toch versteld staan van de energie die ik er moet insteken.

Yannick het klinkt als pure horror: wij passen! Wat we altijd al hebben willen weten, waar halen al die influencers die extra arm om foto’s te nemen?

Shttt, niet verder vertellen maar meestal neemt mijn moeder of een vriend van me de foto’s.

Mysterie opgelost! Voor we je terug foto’s gaan laten nemen, nog een laatste: welke ambitie wil je nog verwezenlijken?

Binnen enkele jaren zou ik graag mijn eigen label hebben en ook de wereld rondreizen ga ik blijven doen.

Aangezien je daar je roebels mee verdient helpen we je het hopen. Veel succes nog Yannick en wij blijven je alvast volgen! Wil ook jij ook op de hoogte blijven van de uitspattingen van Yannick volg hem dan op Facebook en Instagram, moest je dat nog niet doen natuurlijk.


Influencer en wil je ook in de spotlights staan of ken je iemand (m/v/geslachtsloos) die perfect in deze rubriek past? Laat het ons weten via [email protected], Facebook of via de chat op onze site. Wij beloven er in de mate van het mogelijke rekening mee te houden. Flauwe humor wordt uitermate geapprecieerd.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Allemaal Tourist LeMC (Interview)

Op zijn vierde plaat ‘Niemandsland’ gaat Johannes Faes oftewel Tourist LeMC op zoek naar ...

Ravissante Sarah Michaux brengt haar ‘La Michaux’ next level

Of we deze zomer nog een exotisch strand zullen bezoeken is nog koffiedik kijken. ...

Wij spraken met Callboy Rik ‘Jay Vleugels’ Verheye

Ongelooflijke fan…dat zijn wij van Callboys. En als we dan echt nog onze favoriete ...