Voodoo Village introduceert ‘no phone policy’: een primeur in België

Op 7 en 8 september keert Voodoo Village terug naar de magische bossen rond het kasteel van Humbeek. Maar liefst 80 dj’s en live acts zorgen voor muzikaal vuurwerk op 5 podia, aangevoerd door een topselectie van internationale stage hosts. Het elektronische boetiekfestival introduceert vandaag een verrassende primeur. Als eerste Belgische festival voert het een ‘no phone’ beleid in op één van haar stages. Helemaal opgaan in muziek zonder de afleiding van telefoons? Dat kan alleen bij Voodoo Village.

Van soul en disco tot afro house en energieke technobeats: het boetiekfestival Voodoo Village trakteert haar Villagers op een onvergetelijke muzikale ervaring. De crème de la crème van de elektronische dansscène zakt op 7 en 8 september 2024 af naar de magische bossen in de schaduw van het kasteel van Humbeek. Voor de stage hosts wist Voodoo Village een bruisende mix van de beste internationale feestconcepten, topclubs en labels te strikken.

THE FOREST

Absolute headliner op zondag op The Forest Stage is Black Coffee, een van de meest gevraagde internationale DJ’s en producers van het moment. Zijn diepe afro house past perfect bij de magische sfeer van The Forest. Black Coffee veroverde ons land met zijn legendarische clubhit ‘The Rapture Pt III’, die hij samen met &Me van Keinemusik maakte. Voodoo Village is het enige Belgische zomerfestival waar je Black Coffee aan het werk kan zien. Daarnaast belooft zondag onvergetelijk te worden met nog tal van andere wervelende sets.

THE ORACLE

Van esoterische wereldmuziek tot desert house en een belevingsstage met verschillende workshops: The Oracle brengt rust in je festivaldag. Het live 360° podium wordt gehost door het spirituele feestcollectief ‘The Gardens of Babylon’. Oceanvs Orientalis en Sinego betoveren het publiek met hun unieke benadering van elektronische muziek. Niet te missen is headliner Parra for Cuva. Na zijn gesmaakte passage in de AB stelt hij op Voodoo Village voor de laatste keer zijn nieuwe album ‘Mimose’ voor in ons land.

THE YARD

Verder zijn er ook nog verschillende andere podia zoals het overdekte MainStage in de schaduw van het kasteel, The Yard en vooral een plaats is voor de fans van melodische techno, The Observatory waar een hypnotiserende mix van trance, acid en techno de lucht laat knetteren en The Shelter voor de fans van het stevigere, hardere werk.

Hart voor lokaal talent

Voodoo Village houdt ervan om ook talent van eigen bodem een platform te bieden. Enkele van de opkomende en Belgische artiesten die dit jaar de podia warmdraaien zijn Nico Morano – intussen een vaste festivalwaarde -, Ajna & Samm, rising star Bibi Seck, Copal, Helena Lauwaert, Accelerator stage host Milo Spykers, NOVAH, Pegassi en Kenny Montana.

De volledige line-up per dag kan je hier bekijken.

Primeur: no phone policy

Voodoo Village voert dit jaar als allereerste Belgische festival een ‘no phone policy’ in voor sommige festivalzones. Wie The Oracle binnen wil, zal aan de entree gevraagd worden om zijn smartphonelens met een sticker te bedekken. Foto’s en filmpjes maken is er niet toegelaten. “The Oracle moet een unieke ervaring zijn die je samen met de Voodoo Village community deelt. Volledig in het moment zijn, zonder stoorzenders, zorgt voor een memorabele beleving”, aldus Maxim Dekegel, festivalorganisator.

Focus op Wellbeing 

Natuurlijk staat muziek centraal, maar Voodoo Village is meer dan pompende beats. Mentaal welzijn staat voorop bij het boetiekfestival. Organisaties zoals Safe ’n Sound en Flow garanderen de veiligheid van elke Villager. Mobiele teams of ‘safe souls’ lopen rond op het terrein en helpen bij overlast, grensoverschrijdend gedrag en andere problemen. Wie nood heeft aan een time-out kan terecht in The Sanctuary, een prikkelvrije zone aan The Oracle waar een psychotherapeute hulp en een luisterend oor biedt. Ook na het festival laat Voodoo Village haar bezoekers niet los, met een hotline voor mentale steun indien gewenst. Wie gewoon even aan de feestdrukte wil ontsnappen, vindt in de verschillende chill-out zones op het festivaldomein rust en kalmte. “Voodoo Village is één groot dorp, met eetgelegenheden, winkels, workshops, ontspannings- en ontmoetingsplekken… Een mini-samenleving op zich, waar iedereen zichzelf kan zijn. Voodoo Village is een plek van liefde en connectie. We willen dat iedereen zich hier veilig voelt en een fantastische tijd beleeft,” legt Maxim Dekegel uit.

Foto’s: Vodoo Village

You May Also Like

Dunhill DRIVEN, het parfum voor snelle jongens

En die goed willen ruiken… Ze schakelen een versnelling hoger bij dunhill en ze ...

Belgisch lingerielabel ‘Shartelle’ en ‘Photography BC’ teasen ons met grootse plannen…

Something big is coming up…   Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht ...

Dorstig weer in aantocht? Dan reken je op SodaStream met dank aan een nieuwe smaaklijn!

Verfrissend, fruitig drankje en dit zonder toegevoegde suikers Het wordt zomer en dan moet ...