Ayrton Senna’s Honda NSX voor astronomisch bedrag te koop

Iemand nog een dikke £500.000 in een sok onder de matras liggen?

Hoewel Ayrton Senna niet eens de meeste GP’s F1 of wereldtitels gewonnen heeft, wordt hij door velen nog steeds aanzien als de beste F1-coureur aller tijden. De Braziliaan met de geel-groen-blauwe helm is dan ook een ware legende die helaas veel te vroeg het leven liet na een crash met zijn Williams, exact dertig jaar geleden tijdens de GP van San Marino op het circuit van Imola.

Sindsdien, en eigenlijk ook al daarvoor, is alles wat de Braziliaanse halfgod heeft aangeraakt, heeft gedragen of mee heeft gereden geld waard. Zo ook zijn door Honda gekregen NSX. En dat weet ook de Britse verzamelaar Robert McFagan, die de NSX uit 1991 ooit op de kop tikte en nu terug te koop aanbiedt.

Ayrtons NSX, die in het verleden ook een rol had in de ex-wereldkampioen zijn docureeks ‘Racing in my Blood’, heeft slechts 63.000 km op de teller. Onderhuids vinden we een 271 pk sterke V6 3.0 motor terug dat in die tijd Porsches en Ferrari’s het vuur aan de schenen moest leggen. Wat dit uniek stukje F1-geschiedenis moet kosten? £500.000 oftewel zo’n 580.000 euro. Wil je deze auto eerst even bekijken? Dat kan op de Senna-tentoonstelling die in augustus loopt op het circuit van Silverstone.

Oh ja… kopen? Dat doe je HIER.

Cover: AutoTrader

You May Also Like

Tesla’s ‘Cheetah mode’, beestiger dan ‘Ludicrous mode‘!

Verre van een lui paard… Wie dacht dat Tesla met zijn ‘ludicrous mode‘ het vetste ...

MenStyle On Tour: Wereldpremière Abarth 500e in Turijn

En een vleugje nostalgie in de Heritage Hub Een wereldpremière? Daar zeggen we niet ...

MenStyle Road Test: Toyota Corolla TS

Na de heerlijke Toyota Supra was het de beurt om een andere Japanner op ...