MenStyle Weekend Tip: Zoute Grand Prix

Een vaste waarde

Een vaste waarde in onze weekendtips? Sowieso de Zoute Grand Prix, het walhalla voor zij die auto’s in alle vormen, en liefst heel dure, lief hebben. Ondanks de organisatie achter het event grootse veranderingen kende afgelopen jaren blijft de formule ongewijzigd. Welke formule? Prestigieuze exposities van exclusieve hedendaagse modellen, rondritten voor klassiekers en moderne GT’s en een veiling van bijzondere auto’s van vroeger en nu.

Wij gingen gisteren alvast de sfeer even opsnuiven en weten nu al dat het ook dit jaar een succes zal worden en dat je, als je niets te doen hebt dot weekend, er maar één adres is wat je in de Waze moet intikken… Zeedijk Knokke.

Wat er te zien is?

@menstyle.be

Zoute Grand Prix Day 1! #zgp #zoutegrandprix #knokke #fyp #fy #foryou #carsoftiktok

♬ оригинальный звук – Тhе рrodigy

Zoute Rally by stow

De ruggengraat van de ZOUTE GRAND PRIX  en misschien wel de zuiverste vorm van passie voor automobiel! De ZOUTE RALLY by stow is veel meer dan een driedaagse rally voor klassieke auto’s.

Degenen die aan de laatste veertien edities hebben deelgenomen, zijn het er allemaal over eens: het parcours is fantastisch, het wordt professioneel georganiseerd en de sfeer in Knokke-Heist vindt u nergens anders terug.

Zoute GT Tour

De ZOUTE GT TOUR is volledig op maat van de gran turismo lifestyle en de wagens die het vertegenwoordigt: moderne en youngtimer GT’s, jonger dan het jaar 2004. Met meer ritten op gesloten circuits waar echte GT-piloten hun magie kunnen uitleven en de paarden onder de motorkap van hun geliefde bolide kunnen ontketenen. Een GT Tour die wij, MenStyle, in 2019 nog winnend mochten afsluiten.

SALE BY BONHAMS|CARS

De spectaculaire ZOUTE SALE by Bonhams|Cars is een vaste waarde van de ZOUTE GRAND PRIX. De catalogus van uitzonderlijke kwaliteitsauto’s zal naar verwachting opnieuw een grote opkomst van zowel nationale als internationale kopers en verzamelaars trekken. De topstukken een 1951 Ferrari 340 America Berlinetta, die mogelijks meer dan 4.000.000 moet opbrengen en een 1956 Porsche 550 RS Spyder die minstens 3,5 miljoen zal kosten alvorens van eigenaar te veranderen. Vorig jaar nog bracht de Zoute Sale een recordbedrag van 27 miljoen euro op. Wordt dit recordbedrag dit jaar gebroken? We zijn benieuwd.

En verder?

Vooral heel veel tentoongestelde en exclusieve modellen zoals bijvoorbeeld de Polestar BST Concept, De Defender OCTA, een Bugatti Veyron, een Rimac Nevera Time Attack, de Ferrari 12Cilindri Spider, de Aston Martin Valour, Vantage en Vanquish, een paar BMW M’s, Mercedes-AMG’s, Alpines, Rolls-Royces, Bentley’s, Lamborghini’s, Porches, Maserati’s,… en ga zo maar door.

Zoute Grand Prix 2024 – praktische info
Wanneer? Donderdag 3 tot zondag 6 oktober 2024
Waar? Zeedijk en Albertplein Knokke-Heist

You May Also Like

Wereldpremière: BMW inspireert gamers met eerste Car Creator in Fortnite.

Met de iX2 als centrale gast BMW zet niet alleen consequent de transformatie en ...

Is de Lucid Air de volgende Tesla-killer?

Arme Elon?  Er zijn er verschillenden die het pretenderen maar slecht weinigen gegeven…Tesla een ...